Skip to main content

130 minuten brandwerend: FAAY-wand houdt stand!

By 27 oktober 2014maart 3rd, 2017Nieuws
Faay Wanden en Plafonds - FAAY IW200 woningscheidende systeemwand - 130 minuten brandwerend

Goed nieuws voor elke opdrachtgever, gebouweigenaar en bouwer die anticipeert op brandgevaar. Op 23 september jl. is bij Efectis een brandtest gehouden met de FAAY IW200 woningscheidende systeemwand. Met een indrukwekkende uitkomst: dit wandtype is ≥ 130 minuten brandwerend!


 

De geteste constructie bestond uit twee FAAY VP70 wanden van elk 70 mm dik, waarvan de 60 mm spouw gevuld was met 40 mm steenwol. Het binnenspouwblad, aan de ovenzijde, bezweek pas na 85 minuten. De drie kwartier daarna heeft het buitenste spouwblad het vuur tegengehouden. Er was toen echter al bijna anderhalf uur verstreken, met als gevolg een flinke hitteopbouw in de oven. Daardoor kreeg het buitenste spouwblad direct 1100°C te verduren. Dit is extreem hoog, namelijk 400° meer dan de aanvangstemperatuur! Overigens was de oppervlaktetemperatuur aan de buitenzijde van het buitenste spouwblad na die eerste 85 minuten nog maar 20°C.

Door het testresultaat valt de IW200 woningscheidende wand in de classificatie E120, EW120, EI120 geldig tot een hoogte van 4,5 m. Overigens is Faay bezig met het laten testen van al haar wandsystemen, aan de hand van de EN 1364-1.

Doosconstructie met 2resist® plafond: minimaal 2 uur brandwerend In een tijd waarin extreme brandwerendheden steeds vaker verlangd worden, is dit een resultaat waar Faay trots op mag zijn. Bovendien is het een uitstekende aanvulling op hun 2resist® plafondsysteem. Door namelijk de IW200 woningscheidende wand te combineren met het 2resist® plafond (brandwerendheid 120 minuten, met een reserve van 10%), kan Faay een zo goed als complete doosconstructie leveren met een gegarandeerde brandwerendheid van 120 minuten.

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!