Skip to main content

In het Haerenkwartier in Oosterwolde vernieuwt aannemer Nijhuis Bouw in opdracht van woningcorporatie Actium 170 woningen. De initiële aanvraag die Nijhuis kreeg ging over het gasloos maken en verbeteren van de gedateerde woningen.

De toegepaste Kingsize wanden en de prefab meterkast worden compleet aangeleverd en ingehesen. Kingsize wanden bestaan uit een vlaskern, die aan weerskanten is voorzien van een vezelversterkte plaat, en kunnen tot wel 4,5 m lengte geleverd worden. Sleuven voor buizen, leidingen en elektradozen, verjongingen en andere frezingen worden in de fabriek reeds geïntegreerd. Alles is van te voren afgestemd. Deze slimme manier van produceren vergroot niet aleen de bouwsnelheid, maar vermindert ook de arbeid op de bouwplaats, minimaliseert de transportbewegingen in de woonwijk, wat weer leidt tot minder CO2-uitstoot, en reduceert zo het afval op de bouwplaats.

PUBLICATIES
Bio-based bouwen met vlas

Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten.

Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.