Skip to main content

Terugkijkend op 2020 startte het jaar positief en vol vertrouwen. Echter vanaf februari bereikte ons de berichten vanuit China, Italië en Brabant en kwam het virus snel dichterbij. Het verdere verloop is ons allen bekend en inmiddels zitten we volop in de 2e lockdown.

Ondanks corona gaat het best goed in de bouw. Maar de sector is er nog niet.

Bewustwording

Meer thuiswerken, meer de natuur in. Een positief bijeffect van de coronacrisis is de bewustwording. De bewustwording dat we zuiniger moeten zijn op onze aarde. Bewustwording bij de consument, maar ook bij organisaties die steeds vaker starten met CO2 neutraal ondernemen. Duurzaam inkopen, duurzaam produceren. We moeten van duurzaamheid weer een begrip maken. Maar hoe zit het met de bouw?

Faay-circulair

Circulair bouwen zal almaar belangrijker worden

Ondanks corona gaat het best goed in de bouw. Maar de sector is er nog niet. Juist op het gebied van duurzame innovaties en circulair bouwen is er nog veel te winnen. Bij FAAY ligt de focus bijna continu op verduurzamen en verbeteren. Wat kunnen wij bijdragen om verstandig met onze leefomgeving om te gaan?

Ons product wat volgend jaar al 50 jaar op de markt is, bestaat van het begin af aan uit bio-based grondstoffen. Sinds afgelopen zomer staan de LCA’s van een groot deel van onze producten in de Nationale Milieu Database 3.0 (NMD). Wij merken zeker de laatste maanden dat men in de markt steeds meer bezig is met mileubelasting van het materiaal en energiegebruik in projecten. Ontwerpen met een lage MKI (milieukostenindicator). Juist in de ontwerpfase zijn er veel kansen voor duurzaam materiaalgebruik.

Een andere ontwikkeling wat hot-issue is; modulair en demontabel ontwerpen. Wat ons brengt bij het prefab bouwen. Snel, efficiënt en goedkoper bouwen. Eenheidsworst is het al lang niet meer. Onder andere de groeiende behoefte aan keuzevrijheid en variatie zijn belangrijke impulsen voor verdere innovatie in de bouw. Dat rest ons de vraag, “Hoe kunnen wij kostenefficiënt prefab wanden produceren en ook nog invulling geven aan de individuele wensen van de woonconsument?”
Mooie uitdagingen waarvoor u bij FAAY aan het goede adres bent. Klantspecifiek prefabben !! Heeft u een uitdaging, wij realiseren (vaak) een duurzame oplossing.

Maar het allerbelangrijkste.
Blijf gezond!

Groet,
Monique en Mark

mark en Monique
Faay Wanden en Plafonds - Monique de Vos Faay

Monique de Vos
Commercieel directeur

OVERIGE BLOGS

Één blik achteruit, twee blikken vooruit!
Optoppen met biobased materialen