Een nieuw jaar met circulaire uitdagingen

By 14 januari 2021januari 18th, 2021Algemeen, Blog Monique, Blogberichten, Nieuws

Terugkijkend op 2020 startte het jaar positief en vol vertrouwen. Echter vanaf februari bereikte ons de berichten vanuit China, Italië en Brabant en kwam het virus snel dichterbij. Het verdere verloop is ons allen bekend en inmiddels zitten we volop in de 2e lockdown.

Ondanks corona gaat het best goed in de bouw. Maar de sector is er nog niet.

Bewustwording

Meer thuiswerken, meer de natuur in. Een positief bijeffect van de coronacrisis is de bewustwording. De bewustwording dat we zuiniger moeten zijn op onze aarde. Bewustwording bij de consument, maar ook steeds meer organisaties starten met CO2 neutraal ondernemen. Duurzaam inkopen, duurzaam produceren. We moeten van duurzaamheid weer een begrip maken. Maar hoe zit het met de bouw?

Faay-circulair

Circulair bouwen zal almaar belangrijker worden

Ondanks corona gaat het best goed in de bouw. Maar de sector is er nog niet. Juist op het gebied van duurzame innovaties en circulair bouwen is er nog veel te winnen. Bij FAAY ligt de focus bijna continu op verduurzamen en verbeteren. Wat kunnen wij bijdragen om verstandig met onze leefomgeving om te gaan?

Ons product wat volgend jaar al 50 jaar op de markt is, bestaat van het begin af aan uit bio-based grondstoffen. Sinds afgelopen zomer staan de LCA’s van de producten in de Nationale Milieu Database 3.0 (NMD). Wij merken zeker de laatste maanden dat men in de markt steeds bewuster is met het vraagstuk welke milieuschade veroorzaakt hetgeen er met een project wordt gerealiseerd en dan is het belang van het soort materiaal zeer groot.

Als ik dit toespitst op de binnenwand dan heeft staal een vele malen slechtere score dan bijvoorbeeld vlas. Een andere ontwikkeling wat hot-issue is; het prefab bouwen. Hoe kan men prefab bouwen en toch keuze blijven houden en vooral geen eenheidsworst creëren? Mooie uitdagingen waarvoor u bij FAAY aan het goede adres bent. Klant specifiek prefabben !!

Heeft u een uitdaging, wij realiseren (vaak) een duurzame oplossing.

Maar het allerbelangrijkste.
Blijf gezond!

Groet,
Monique en Mark

mark en Monique

Overige nieuwsberichten

We have been offered the gorgeous Ladymatic series from Rr, a group that not simply capabilities beautiful wrist replica watches watches but additionally comes with an amazing method of could wrist watches. With many smooth exciting watches along with other considerably simple and superior inside their minimalism, this specific series by no means ceases to astonish us.