Skip to main content

Het brandwerende plafondsysteem 2Resist® is genomineerd voor de Bouwster 2016! Uit zeven sterke inzendingen is dit product, een ontwikkeling van SIRA samen met FAAY en Promat, met twee andere genomineerden overgebleven. Op 23 maart, tijdens Building Holland, wordt duidelijk voor wie de nominatie omgezet gaat worden in een klinkende overwinning.

De Bouwster is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een bedrijf dat binnen het thema van significante betekenis is voor bouwend Nederland. Het thema van de Bouwster 2016 is ‘brandveiligheid, duurzaamheid en kwaliteitsborging’.
Het 2Resist® brandwerende plafondsysteem is door SIRA in samenwerking met FAAY en Promat ontwikkeld. Daarmee voldoet het al aan een van de beoordelingscriteria, “vernieuwende samenwerkingen waardoor innovatie tot stand komt”.

De inzendingen zijn beoordeeld door een vakjury met experts uit de markt, onder andere actief op het gebied van brandveiligheid, risicomanagement en bouwkwaliteit. Zo heeft ook een prominent van verzekeraar Interpolis zitting in de jury. Dit bedrijf vindt het naast het financieel compenseren van schade minstens zo belangrijk dat klanten geholpen worden bij het voorkomen van risico’s. Het 2Resist® plafondsysteem ligt helemaal in het verlengde van deze zienswijze.

Belangrijke kenmerken 2Resist® plafondsysteem

Het 2Resist® plafondsysteem is een 60 minuten brandwerend systeemplafond met vrije overspanning. Door de unieke samenstelling kunnen brandwerende voorzieningen boven het plafond achterwege blijven. Alle panelen blijven afzonderlijk uitneembaar, ideaal voor bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden. Worden de platen teruggeplaatst, dan heeft het plafond meteen weer zijn brandwerende functie terug.

Het 2Resist® plafondsysteem laat zich makkelijk toepassen op grote schaal en in verschillende typen gebouwen. Ook hiermee voldoet de inzending van 2Resist® aan een ander beoordelingscriterium, “opschaalbaar – de innovatie moet te herhalen zijn op een andere locatie”.

Opmerkingen van juryleden

De juryleden hadden lovende woorden voor 2Resist®: “Als vervanging van een standaardplafond kan het 2Resist® plafondsysteem […] bijdragen aan een betere brandveiligheid.”

Ook een andere quote loog er niet om: “De innovatie van SIRA – FAAY – Promat sluit volledig aan bij datgene waar wij voor staan.”

Maar de indrukwekkendste is misschien wel: “Mooi product vanuit het perspectief van brandveiligheid. In Nederland staan ontelbare panden met houten verdiepingsvloeren, waaronder winkelpanden en studentenhuizen. Met enige regelmaat worden we in Nederland geconfronteerd met een brand in een dergelijk pand, met soms vreselijke gevolgen (denk bijvoorbeeld aan de brand van 2 jaar terug in het centrum Leeuwarden).”

Ook dit jaar vindt de uitreiking van de Bouwster plaats tijdens Building Holland:

– op woensdag 23 maart;
– in de RAI Amsterdam, hal 9 (hoofdpodium), 13.00 uur.

U kunt meer informatie opvragen bij Faay Vianen, tel. +31 (0)347 37 66 24, info@faay.nl.

Faay wanden en Plafonds - Building Holland