Afdichten met PG Seal band gegarandeerd luchtdicht

By 22 juni 2017februari 14th, 2018Algemeen, Nieuws, Op homepage
Faay PG-roofing met PG Seal Band

Kwaliteitsverbetering is een continu proces binnen Faay. Kijken waar het sneller kan, kijken waar het preciezer kan, zorgen dat het beter kan. Zo ook op het gebied van thermische isolatie en luchtdichtheid.

Isoleren van een woning loont. Energie is een bepalende factor in de totale woonlasten van bewoners. Helaas gaat er via het dak vaak onnodig veel warmte verloren. Het toepassen van dakisolatie door het isoleren van de zolder of plat dak is dus essentieel.

Door tijdens het bouwproces alle naden, kieren en doorvoeren van leidingen al zoveel mogelijk af te dichten met een geschikt vulmiddel, tape of folie, maak je direct een goede start bij het luchtdicht maken van een woning.

Toch zijn het de aansluitingen waar de luchtlekken zich het vaakst bevinden. 60% van de luchtlekken doen zich voor bij aansluitingen in daken. Daarvan zit meer dan 80% van de luchtlekken bij de aansluitingen van verschillende leveranciers. Denk hierbij aan dak-gevel of dak-dakraam.

Voorheen werden na plaatsing van onze Wall-in-One voorzetwanden en onze PG Roofing plafondpanelen de voegen en naden afgedicht met PUR. PUR is een betrouwbaar afdichtingsmateriaal. Maar daar ligt ook niet het probleem.

PUR zelf reageert nauwelijks op warmte en koude. Het zijn de materialen waar de PUR aan bevestigd wordt die voornamelijk voor de beweging zorgen. Bij juist gebruik van PUR is dit geen groot probleem, maar bij dat juiste gebruik ligt nu juist het probleem. PUR wordt vaak onjuist toegepast (laagdikte, voor bevochtigen, lagen over elkaar, etc.) waardoor er in de loop van de tijd scheuren en dus luchtstromingen ontstaan.

Deze fouten komen deels door de geringe afstemming van de bouwelementen op elkaar. Een ander euvel van PUR is dat het vaak niet geheel rondom afsluit. Er wordt vaak gezegd luchtdichtbouwen met PUR is tot aan de oplevering, maar niet voor de levensduur van een gebouw.

Juist op dit kritieke punt hebben wij onze aandacht gevestigd en gezocht naar andere mogelijkheden. Een oplossing waarin de gewenste luchtdichtheid eenvoudig en doeltreffend is te behalen.

Zijn er duurzame alternatieven voor PUR schuim?

Jazeker! We zijn gaan kijken naar alternatieven en kwamen uit bij afdichtingsband. De PG Seal band is speciaal ontworpen voor het creëren van duurzame luchtdichte aansluitingen. Met het gebruik van de PG Seal band in combinatie met onze PG Roofing panelen kunnen wij een lage Qv10 (luchtdoorlatendheid) halen, en de hoogste luchtdichtheidsklasse (klasse 4) volgens de NEN-EN 12207. Daarnaast is het snel en eenvoudig te verwerken.

Deze zeer fijn semi-geslotencellig polyurethaanschuim heeft uitstekende luchtdichtende eigenschappen en voldoet aan de allerhoogste eisen voor luchtdicht- en klimaatneutraal bouwen. Een goed alternatief dus voor PUR!

Meer nieuws

Brandveiligheid betaalt zich uit in de praktijk

Een brand van afgelopen mei in een appartementencomplex in Den Bosch is onlangs in een rapport geëvalueerd. Hoewel er geen slachtoffers zijn gevallen is het, zeker ook voor de verzekering,...

Wij zijn op zoek naar een Assemblage­medewerker

Ter versterking van ons team zijn wij op zeer korte termijn op zoek naar een assemblagemedewerker…

Wij zijn op zoek naar een Allround Machine Operator

Ter versterking van ons team zijn wij op zeer korte termijn op zoek naar een Allround Machine Operator …

We have been offered the gorgeous Ladymatic series from Rr, a group that not simply capabilities beautiful wrist replica watches watches but additionally comes with an amazing method of could wrist watches. With many smooth exciting watches along with other considerably simple and superior inside their minimalism, this specific series by no means ceases to astonish us.