Skip to main content

En BAM …! 25 duurzame woningen in Weert

By 15 september 2022september 30th, 2022Project
In vier maanden tijd 25 duurzame, grondgebonden sociale huurwoningen bouwen? Laat dat maar aan BAM over. Dit sterk staaltje snelbouw voldoet aan alle vormen van duurzaam bouwen. Dat spreekt FAAY aan. Wij zijn er dan ook trots op dat we ons steentje konden bijdragen in de vorm van de duurzaamste binnenwanden van Nederland op maat op alle etages in alle 25 woningen.

Prefab bouwt sneller 

Woningcorporatie Wonen Limburg is de opdrachtgever voor de woningen in Weert. De vijf blokken van vijf woningen zijn in een recordtempo – in vier maanden tijd – gebouwd. Dit viel alleen te realiseren door prefab te bouwen. Niet alleen de gevels en het dak waren in de fabriek geprefabriceerd, maar ook de door FAAY geleverde Kingsize-wanden op de begane grond en eerste verdieping en de schuin afgezaagde VP70 ‘FAAY op Maat’ op de zolderetages.
BAM Weert
BAM-Weert

Meest duurzame wand

De woningen zijn niet op het gas aangesloten. Ze zijn voorzien van duurzame installaties, zoals een warmteterugwininstallatie en een warmtepomp. Door het toegepaste triple glas en de uitstekende isolatie kun je met recht spreken van duurzame huizen. Wij hebben als FAAY hieraan bijgedragen met onze duurzame producten. Wij gebruiken immers hout, vlas en gips als basis: onuitputtelijke, milieuvriendelijke, biobased materialen. Zowel Kingsize als VP70 zijn milieuvriendelijke verdiepingshoge panelen bestaande uit een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een gipskartonplaat. De milieuvriendelijke prefabwanden van FAAY zijn een modulair systeem. FAAY is de eerste wandproducent ter wereld met een terugnameoptie voor de circulaire (vlas)kern wand. Om deze redenen – biobasedlokaalmodulair en circulair – is de scheidingswand van FAAY de meest duurzame wand van Nederland!

Slimme logistiek

We hebben alle scheidingswanden op maat gezaagd en op montagevolgorde gepakketteerd en per woning geleverd. De Kingsize wanden voor de begane grond en de eerste verdieping zijn ook voorzien van elektravoorzieningen. Dat betekent dat er bij de montage op de bouwplaats geen afval achterblijft. Zo heeft men sneller en productiever kunnen werken en is de kans op fouten minimaal geweest. Door de just-in-timelevering was er ook geen opslagruimte nodig op de bouwplaats. Kortom: voor slim, snel en duurzaam bouwen is FAAY de aangewezen partner.
Samenwerkende partijen:

Opdrachtgever: woningcorporatie Wonen Limburg
Gerealiseerd door: BAM Wonen
Leverancier wanden: Faay Vianen B.V.