Skip to main content

FAAY wand voorkomt erger bij brand Den Bosch

By 22 september 2021juli 18th, 2024Nieuws, Nieuws op homepage

In een recent rapport is een brand in een appartementencomplex in Den Bosch geëvalueerd. Hoewel er gelukkig geen slachtoffers vielen, blijft het cruciaal om te begrijpen hoe de brand ontstond en hoe soortgelijke incidenten in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Effectiviteit Faay wand

Opmerkelijk in dit verhaal is dat kort voor de brand verschillende brandveiligheidsmaatregelen waren geïmplementeerd, waaronder de installatie van VP-wanden van FAAY. Deze wanden, ontworpen om brand te vertragen, speelden een belangrijke rol in het beperken van de schade.
Bij het bekijken van foto’s van de schade wordt duidelijk dat, hoewel veel verloren is gegaan, de FAAY-wanden aan de brandzijde weliswaar zwartgeblakerd maar nog steeds overeind stonden. Dit toont aan dat de wanden hun brandwerende taak goed hebben vervuld.

Het incident

De brand brak uit in een appartement op de tweede etage van het complex. De bewoners van omliggende appartementen moesten geëvacueerd worden. Dankzij de eerder genoemde veiligheidsmaatregelen bleef de brand beperkt tot het appartement waar deze was ontstaan, en het appartement direct erboven.

De brand bleef beperkt tot waar die uitbrak

Beperking van de schade

Het appartement waar de brand begon, brandde volledig uit. Desondanks was de totale schade relatief beperkt. Enkele maanden voor de brand had de eigenaar, Brabant Wonen, geïnvesteerd in brandveiligheidsverbeteringen. Deze voorzorgsmaatregelen hebben duidelijk bijgedragen aan het beperken van de schade. De woningscheidende wanden van FAAY, geïnstalleerd in verschillende delen van de appartementen, bleven overeind staan, zoals blijkt uit de foto’s die na de brand zijn gemaakt.
Monique de Vos, directeur van FAAY, bevestigt tevreden: “Onze wanden, die afhankelijk van het type 30 tot 60 minuten brandwerend zijn, hebben in de praktijk bewezen wat we in testopstellingen al wisten. Het is geruststellend dat de praktijk overeenkomt met de theorie.”

Belang van brandveiligheid

Brandveiligheid is van groot belang. De kans dat je huis afbrandt is misschien klein, maar de impact kan enorm zijn. Het incident bij Carolushof benadrukt hoe belangrijk het is om adequate maatregelen te nemen. Door te investeren in brandveiligheidsoplossingen zoals de (woning)scheidingswanden van FAAY, kunnen de gevolgen van een brand aanzienlijk worden beperkt.

Dit verhaal dient als een herinnering aan het belang van preventie en de effectiviteit van goed geïmplementeerde veiligheidsmaatregelen. Het benadrukt ook de waarde van voortdurende evaluatie en verbetering van brandveiligheidsstandaarden om de veiligheid van bewoners te waarborgen.

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!