Circulair op Suikerunieterrein

By 18 februari 2019november 18th, 2019Algemeen, Op homepage, Project

Bouwen met circulaire materialen op het Groninger Suikerunieterrein

Op dinsdag 24 september heeft Van Wijnen de innovatieve pop-up wijk De Loskade geopend in Groningen. De Loskade, op het voormalige Suikerunieterrein, bestaat uit 14 circulaire en remontabele woningen, 32 studio’s en 40 tijdelijke bewoners. De wijk is de komende elf jaar een living lab voor experimenten met duurzame woonoplossingen die ook het wonen aangenamer maken.

De pop-up wijk wordt in 2030 weer weggehaald. In 2030 heeft de gemeente Groningen namelijk andere plannen met het Suikerunieterrein. Bouwer Van Wijnen bedacht daarom de pop-upwijk. De 46 woningen worden in sneltempo gebouwd en zijn volledig remontabel. Dat komt erop neer dat de woningen van de Loskade na 11 jaar worden gedemonteerd en vervolgens elders weer worden opgebouwd. De wijk wordt als het ware verplaatst naar een andere locatie.

Voor Van Wijnen een leuk project om te experimenteren met circulair bouwen in het algemeen en bouwen met gebruik van circulaire materialen. Ook de binnenwanden van Faay zijn in dit project opgenomen. Voor de binnenwanden van twee huizen is gebruikgemaakt van de ‘gewone’ VP wanden van Faay. In twee andere huizen zijn de Faay prefab Kingsize binnenwanden ingehesen.

Meer lezen over dit project? Klik hier.

Suikerfabriek-Van-Wijnen

Zo gaat pop-upwijk de Loskade op het Groninger Suikerunieterrein eruitzien.
Beeld: Architectenbureau De Zwarte Hond

We have been offered the gorgeous Ladymatic series from Rr, a group that not simply capabilities beautiful wrist replica watches watches but additionally comes with an amazing method of could wrist watches. With many smooth exciting watches along with other considerably simple and superior inside their minimalism, this specific series by no means ceases to astonish us.