Skip to main content

Complex met 24 appartementen Semmelweisstraat

By 7 maart 2015oktober 22nd, 2018Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Bouwen in het noorden

Tekst: Arjan Bakker
Fotografie: Jette Marie Versteegh & Marianne Berkhoff

Uitgeverij Het Noorden stelt zich ten doel voor haar relaties doelgericht en vakgericht informatie effectief te verspreiden door middel van gedrukte media, digitale media en directe contacten en de condities daarvoor te ontwikkelen en te realiseren.
Uitgeverij Het Noorden opereert met haar tijdschriften in de bouwsector op de nationale markt.

Achteraf was het, vanwege de wijzigingsverzoeken, goed dat er voor de wanden van het MFC voor een flexibele indeelbaarheid was gekozen. Waar in het woongebouw de scheidingswanden in cellenbeton zijn uitgevoerd, zijn voor de binnenwanden van het MFC door Annhil Systeemplafonds BV uit Hoogeveen zo’n 500 m2 IW100-wanden van FAAY geplaatst. Gerry Elfrink van Faay Vianen BV: ‘Dat is een duurzame, robuuste, akoestische isolatiewand van 100 millimeter dik, met aan beide kanten onze IW35-elementen van vlas en gips, in dit geval rigidur gips, dat nog net wat stootvaster is dan gewoon gips.’ Ook in de school van fase 1 aan de Semmelweisstraat zijn de IW100-wanden van Faay toegepast. ‘Hoewel we vooral in renovatie zitten, doen we ook steeds meer nieuwbouwprojecten. In dit geval hebben we al in 2011 met de architect aan tafel gezeten om de mogelijkheden te bespreken. Men viel voor de flexibiliteit, maar ook voor de goede fysische eigenschappen: geluidwerend, brandwerend en schroefvastheid. Je kunt er door de massieve vlaskern gewoon iets aan ophangen zonder speciale bevestigingsmiddelen of noodzakelijke achterhoutconstructies. Daarbij zijn de wanden snel te monteren om een gebouw flexibel in te delen, kortom ideaal voor een school of een buurthuis.’

PUBLICATIES
Bio-based bouwen met vlas

Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten.

Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.