Faay Vianen hecht waarde aan duurzaamheid:

“Bewust en actief bijdragen aan ecologisch bouwen, dus aan een gezonde leefomgeving.”

Faay Wanden en Plafonds - Onuitputtelijke grondstoffen
Faay Wanden en Plafonds - Duurzaamheid - VP54 panelen kern vlasscheven

Faay Vianen is een Nederlands familiebedrijf opgericht in 1972. Al vanaf de oprichting zet Faay zich in voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Bewust bouwen, daar draait het tegenwoordig om – en dan kan men niet om de oplossingen van Faay heen.

De wandpanelen van Faay Vianen hebben een kern van vlasscheven (een restproduct van de vlasteelt) met aan weerszijden een toplaag van
gipskarton of spaanplaat. Vlas is milieuvriendelijk en eindeloos hernieuwbaar. De productie van vlas geeft weinig milieubelasting. Vlas, hout en gips vormen de basis van onze wanden. Bovendien hebben onze producten een lange levensduur en zijn ze probleemloos te hergebruiken.

“Faay hecht veel waarde aan duurzaamheid. Voor onze producten én ons productieproces.”

Faay Vianen besteedt structureel aandacht aan het milieu. Daarom gebruiken wij niet alleen onuitputtelijke grondstoffen en milieuvriendelijke materialen, maar werken wij binnen onze bedrijfsvoering ook op een milieuverantwoorde wijze en leveren op deze manier een wezenlijke bijdrage aan verbetering van de leefomgeving, dit alles vastgelegd in ISO-norm 14001.

Onze KOMO-attesten-met-certificaat waarborgen de kwaliteit van onze wanden en plafonds én van de verwerking en montage.
Onze FSC- en PEFC-certificaten garanderen dat wij houtproducten gebruiken uit duurzaam beheerde, gecertificeerde bossen, en onze werkwijze is gecertificeerd voor milieu-effecten (ISO 14001). Daarnaast voldoet ons kwaliteitsbeleid aan ISO-norm 9001:2008.