Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Material Xperience 2018

dinsdag 13 maart, 2018 10:30 donderdag 15 maart, 2018 18:30

Gratis

Material Xperience is het toonaangevende evenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals gericht op materiaalinnovatie.
De expositie is ingedeeld in thema’s Products, Interior, Fashion, Mobility, Architecture en Graphic. Ook Faay is hier aanwezig.

Schrijf je nu gratis in door op onderstaande banner te klikken.

MX2018-Promo-banner-Emailfooter-566x188-EN

U bent van harte welkom op onze stand, standnummer I31 in het Interior part.

Welke trends ziet Materia binnen de sector Architectuur?
Het nieuwe bouwen heeft een spannende en uitdagende opgave. Door automatisering en BIM kunnen producenten steeds meer een tailormade-product of materiaal aanbieden. Van alle geproduceerde elementen zullen in een materiaalpaspoort de (gerecyclede) grondstoffen bekend zijn, een belangrijke stap voor de circulaire economie. Opdrachtgevers van woningen, kantoren, ziekenhuizen, scholen, winkels, bruggen en tunnels, en andere bouwwerken hebben te maken met scherpere milieuregelgeving door het grondstoffenbesluit en wensen zelf steeds vaker circulaire materialen toe te passen zoals biobased materialen en gerecyclede materialen.

Ook het terugdringen van fossiele brandstoffen bij productie, vervoer en gebruik neemt enorm toe. Minder materiaalgebruik, en constructies die veilig zijn bij brand en natuurgeweld. Digitale productietechnieken zorgen voor een geheel nieuwe vormentaal, en 3D-printen, CNC frezen, het inzetten van robots voor customized productie beginnen zelfs mainstream te worden. Smart materialen die energie leveren, onderhoudsarm zijn, voor zelfreinigende en zelfhelende constructies zorgen, interactief en communicatief zijn met ingebouwde sensoren: en dat alles in het teken van het comfort, gebruiksgemak en veiligheid van de gebruiker en zijn omgeving.

Faay kiest voor vlas
Faay wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton. De vlaskern van de wanden zorgt voor stabiliteit, een goede brandwerendheid en een zeer hoge schroefvastheid. Juist als het gaat om duurzaam bouwen, zijn bouwmaterialen uit vernieuwbare grondstoffen – zoals vlas – een zeer interessante optie. En daarbij is er weinig milieubelasting bij de productie van vlas. Tijdens de teelt neemt het vlas namelijk CO2 op en zet dit om in zuurstof en tijdens het verwerkingsproces heeft het een lage energie-inhoud en daarom weinig impact op het milieu. Tevens beperkt de lokale teelt en verweking van vlas het milieuvervuilend vervoer tot een minimum.

Gegevens

Begin:
dinsdag 13 maart, 2018 10:30
Einde:
donderdag 15 maart, 2018 18:30
Kosten:
Gratis
Site:
www.materialxperience.nl

Locatie

Ahoy Rotterdam
Ahoyweg 10
Rotterdam, 3084 BA Nederland
+ Google Maps