Skip to main content
Faay Wanden en Plafonds - 45 jaar vignet

1972 – 2017:
Faay 45 jaar!

Dit jaar bestaat Faay alweer 45 jaar! Wel even iets om bij stil te staan. Want al vanaf het allereerste begin, in 1972, hebben we altijd 100% geloofd in het verbeteren en verduurzamen van de droge binnenafbouw.

Dat betekent 45 jaar volop inzetten op consistente kwaliteit door prefabproductie. Op snelle montage op de bouwplaats. Én op duurzaam, biobased ondernemen. De grondlegger van ons familiebedrijf, Cees Faay, was daarmee een visionair die zijn tijd ver vooruit was. Door vasthoudendheid en een rotsvast geloof in onze prefab-wandsystemen en -plafondsystemen zijn deze van lieverlee een begrip geworden in een bouwwereld die gaandeweg steeds meer het belang van duurzaamheid onderkent. Faay koos al vanaf het ontstaan van het bedrijf bewust voor oneindig hernieuwbare grondstoffen zoals vlasscheven, een restproduct van de vlasteelt. En daarmee waren we dus al met een gezonde, verantwoorde leefomgeving bezig in een tijd waarin oog voor duurzaamheid en milieu bij bedrijven nog nauwelijks was ontwikkeld.

Faay Wanden en Plafonds - 45 jaar - vergadering

Inmiddels is die bewustwording bouwbreed en wereldwijd goed op stoom gekomen. Ons leveringsgebied beperkt zich dan ook niet tot Nederland. We leveren inmiddels over de gehele wereld, van Engeland tot het Midden-Oosten, en van Noord-Amerika tot Duitsland en Oost-Europa aan toe.

Dat is niet alleen te danken aan onze bouwproducten, maar ook aan onze service. Meedenken met de klant, persoonlijk contact en korte lijntjes, dat is typisch Faay. Ons doel is om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken met kant-en-klare, hoogkwalitatieve en biobased bouwproducten.

Faay Wanden en Plafonds - 45 jaar - gips plakken

Tien jaar geleden namen Monique en Mark het stokje over van vader Cees Faay. Iets wat ze zeker niet onverdienstelijk doen. Faay is een echt Hollands familiebedrijf. Kenmerken zijn een familiaire sfeer binnen het bedrijf en sociale betrokkenheid richting personeel en klanten, maar zeker ook een zeer grote betrokkenheid bij de samenleving.

Op die manier hebben we gedurende de jaren een trouwe klantenkring opgebouwd. Dus daarom ook voor al onze relaties: van harte dank voor het in ons gestelde vertrouwen. Dat geeft ons elke dag weer de drive om níét op onze lauweren te gaan rusten, om door te gaan, om te blijven innoveren. Ons motto is en blijft dan ook niet voor niets: ‘Kwaliteit wint altijd.’ Al 45 jaar lang!

Faay Wanden en Plafonds - Cees Mark Monique