Skip to main content

Prefab Kingsize wandpanelen

By 28 februari 2018januari 30th, 2020Algemeen

De bouw groeit, maar het tekort aan vakmensen ook. Er moet dus sneller en slimmer gebouwd worden.

Faay Vianen brengt Kingsize panelen op de markt. Prefab panelen, inclusief elektra en leidingwerk, kamerhoog en kamerbreed. Snel, minder bewerkingen nodig. En schoon.

Minder disciplines nodig met Kingsize panelen
Met Kingsize panelen van Faay bouw je sneller en slimmer. Deze prefab casco binnenwanden worden tijdens de ruwbouw, geplaatst. Elektra, alle uitsparingen voor waterleidingen etc. worden in de wand geïntegreerd. Hierdoor ontstaan er multifunctionele panelen die op de bouwplaats alleen nog moeten worden gemonteerd. Frezen in massieve steen- of gipsachtige muren van sleuven voor de buizen en wandcontactdozen is niet nodig, dus nagenoeg geen stof en rommel meer op de bouw. Door te kiezen voor een prefab bouwmethode is het ook mogelijk de arbeid op de bouwplaats te beperken. Gevolg is dat er op de bouwplaats zelf minder fouten worden gemaakt, er dient minder gecorrigeerd te worden. Dit leidt tot een enorme reducering van de bouwtijd, vereenvoudiging en stroomlijning van het productieproces en een enorme verlaging van faalkosten.

Kwaliteit staat voorop

Dat de wanden van Faay kwalitatief goed zijn is inmiddels bekend. De kern van vlas zorgt voor robuustheid en schroefvastheid over het gehele oppervlak. Daarnaast beschikken FAAY- wanden over een zeer goede geluid- en brandwerendheid.

Logistieke structuur loont

Met de Kingsize-wand richt Faay zich meer op de conceptuele projecten en cascobouw. De kant-en-klare panelen zijn met name geschikt voor verticaal bouwen (one-piece-flow).

De prefab kingsize panelen van Faay zijn een grote stap in het modulair bouwen en van absolute meerwaarde voor de bouwbranche waar het tekort aan handjes op de bouwplaats alleen maar toeneemt. Men wil de arbeid op de bouwplaats beperken en men wil steeds meer just in time werken als dat kan. De prefab elementen worden in volgorde van montage én op het juiste moment op de bouwplaats afgeleverd. Alles is van te voren afgestemd. Zo kunnen de elementen snel en precies op tijd op de bouwplaats gemonteerd worden. Dit alles draagt bij aan een soepel en dus sneller bouwproces. Het levert zowel de ontwikkelaar als de eindgebruiker voordeel op. En de architect behoudt volledige ontwerpvrijheid.

Faay-Pilot-Kingsize-wanden

Overige projecten