Skip to main content

Faay Vianen is verheugd te mogen vertellen dat Faay Vianen, Promat en Sira samen de Bouwster 2016 hebben gewonnen. Met het 2resist® plafondsysteem weten zij zich te onderscheiden op het gebied van brandveiligheid, duurzaamheid en kwaliteitsborging.

De meeste doden bij een brand komen niet om door de vlammen maar door rook. Wie veiligheid serieus neemt, anticipeert op brandgevaar. Want brand is levensgevaarlijk, verwoestend en vervuilend. Alle reden dus om te investeren in brandveiligheid.

Met het unieke 2resist® ceiling system bieden Faay, Promat en Sira een demontabel brandwerend plafondsysteem wat garant staat voor een hoge brandwerendheid van 60 of 120 minuten.

2resist® bevat innovatieve plafondpanelen die autonoom – exclusief de bovenliggende constructie – garant staan voor een hoge brandwerendheid en geschikt zijn voor compartimentscheidingen, zoals woon/woon en woon/werk etagescheidingen.

De plafondpanelen bieden door hun eigen kwaliteiten – dus onafhankelijk van de montageconstructie – een brandwerendheid van 60 of 120 minuten.

De Bouwster-prijs gaat naar een partij, die zich fel heeft ingezet om de bouwkwaliteit en brandveiligheid naar een hoger niveau te tillen. De andere genomineerden Joric Witlox’ Stichting Register Expert Brandveiligheid (MEB register) en Bluedec’ isolatieproduct op basis van Aerogel werden respectievelijk tweede en derde.

Faay Wanden en Plafonds - Winnaars Bouwster 2016