Skip to main content

Faay Vianen partner van het wereldwijde Quiet Room Label

By 19 september 2016mei 24th, 2017Algemeen, Nieuws, Nieuws op homepage

Geluidshinder staat in de top-3 van ergernissen bij hotelgasten. Dat is misschien ook niet zo vreemd, als je bedenkt dat er tot voor kort geen richtlijnen voor geluidsoverlast in hotels waren.

Het KGI (Kenniscentrum Geluidsisolatie) heeft hierin verandering gebracht en een internationaal toepasbaar Quiet Room-handboek uitgebracht. Als een hotel voldoet aan de richtlijnen, komt het in aanmerking voor een van de drie classificaties, afhankelijk van het eisenpakket aan de hand waarvan getoetst is. Concreet resulteert dit in toekenning van het Quiet Room Label, met een certificaat en een bord voor op de gevel.

Het KGI bestaat uit een netwerk van specialisten op het gebied van akoestiek en geluidsisolatie. Met een uitgebreide kennisbank als uitgangspunt controleert en certificeert het KGI hotels voor het Quiet Room Label. Ook Faay Vianen maakt deel uit van dit netwerk, samen met andere specialisten uit de bouw. Gebleken is namelijk dat een effectieve geluidsisolatie staat of valt met het totaalplaatje. Alleen het glas vervangen of wat extra gipsplaatjes voor de wand is onvoldoende. Bij een audit wordt dan ook getoetst op vier onderdelen: luchtgeluid, contactgeluid, installatiegeluid en galmgeluid. Door deze allemaal aan te pakken, wordt het geluidsprobleem effectief bestreden. Dat is inmiddels wel bewezen: grote luxehotelketens als Hilton, NH Hotel Groep, Golden Tulip, Amrâth en Marriott zijn tevreden opdrachtgevers en gebruikers van het Quiet Room Label.

Faay Vianen is er, als partner van Quiet Room, trots op dat onze geluidsisolerende (voorzet)wand- en plafondoplossingen bijdragen aan het (slaap)comfort van hotelgasten wereldwijd.

Bekijk ook het artikel in de Cobouw special

Faay Wanden en Plafonds - Partner Quiet Room Label