Skip to main content

FAAY voorzetwanden in appartementen

By 23 maart 2020april 22nd, 2021Project

In de sfeervolle buurt Leihagen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf staat Panorama Leihagen. Twintig energiezuinige luxe appartementen in twee gebouwen. Ruime appartementen, met parkeerkelder en uitzicht over het lineaire park. Woongenot middenin het groen omgeven door water, met alle voorzieningen vlakbij. Ontworpen door Mix Architectuur uit Ede, uitgevoerd door Van Wijnen.

Leihagen-Van Wijnen-Faay

Marcel Heijmink werkvoorbereider van Van Wijnen Arnhem vertelt vol trots:

Leihagen is een project van onze eigen afdeling projectontwikkeling. Het zijn mooie, royale appartementen van bijna 130 m2. De appartementen zijn allemaal voorzien van een groot balkon of dakterras. De voorzieningen zijn dichtbij en toch zijn we middenin het groen. Mooi wonen dus.

Isolatiewaarden nieuwbouw

De isolatie-eisen die gesteld worden aan nieuwbouwcomplexen zijn hoog. De eisen hebben te maken met veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, toegankelijkheid, milieu en energiezuinigheid. Met name bij het laatste punt speelt de toepassing van isolatie een grote rol. Dat is ook logisch: de woningen moeten de nieuwe standaard zijn als het gaat om energieverbruik, en zij moeten een flink aantal jaren mee gaan op dit gebied.

Warmteweerstandseis van 4,5 m2 K/W

De buitenmuren/gevels van de appartementen voldoen al aan deze eis van Rc 4.5. De binnenwanden van de appartementen die grenzen aan het trappenhuis en de parkeergarage voldoen niet aan deze warmteweerstandseis omdat zij liggen aan niet geïsoleerde of niet verwarmde ruimtes. Deze zijn daarom aanvullend geïsoleerd. Om aan de uiteindelijke bouwbesluiteis van Rc 4,5 m2 K/W te voldoen werd gezocht naar een wand die geschikt was om de binnenwanden te isoleren en voldeed aan de gestelde eisen m.b.t. de warmteweerstand.

Hoogisolerend en brandveilig

Het W’all-in-One systeem (ook wel PG* wanden genoemd) bleek hiervoor een uitstekende oplossing te zijn. Dit kant-en-klare systeem bestaat uit een isolatie van PIR hardschuim voorzien van een damp-remmende reflecterende folielaag aan één zijde afgewerkt met 9,5 mm gipskarton. Dit betekent isoleren en afwerken in één handeling. Hierdoor zijn ze zeer snel te plaatsen. De panelen zijn in meerdere diktes verkrijgbaar met hoge isolatiewaarden tot wel 6,27 Rd.

* Pir Gips

Bij een vorig project van 11 en 18 appartementen in de wijk Schuytgraaf is het W’all-in-One systeem ook als na-isolatie toegepast. Ook in dat project is gekozen voor de W’all-in-One PG60-basic en de PG110-basic. En naar alle tevredenheid.

Hoog comfort voor bewoners

De muren die dienen als scheiding tussen trappenhuis/lifthal en de appartementen zijn voorzien van PG60-basic panelen. Deze ruimte (trappenhuis/lifthal) is niet verwarmd, maar wel gewoon geïsoleerd. De PG60-basic (60 mm dik) met een Rd waarde van 2,26 was hier afdoende.

Op de begane grond (entree) is de wand gebruikt als scheiding met een ongeïsoleerde parkeergarage, na-isolatie met een hogere thermische waarde was hier noodzakelijk. Gekozen is hier voor de PG110-basic, met een Rd waarde van 4,49. In combinatie met de 300 mm dikke kalkzandsteen wand werd hiermee de gevraagde Rc waarde gehaald. Optimaal comfort en woonplezier voor de nieuwe bewoners dus.

Eenvoudig en snel

Omdat de ondergrond zeer vlak was, kon in dit project het Basic systeem worden toegepast. De panelen zijn met FAAYFOAM montageschuim direct tegen de wand/muur bevestigd, zonder luchtspouw. Bevestiging met FAAYFOAM rechtstreeks op de muur werkt makkelijk en snel.

Duurzaam op de bouwplaats

Van Wijnen stimuleert duurzaam “bouwplaatsmanagement” door jaarlijks de Bouwplaatstrofee uit te reiken voor de schoonste, netste en meest milieuvriendelijke bouwplaats van de onderneming. Panorama Leihagen is dit jaar winnaar van de BOUWPLAATSTROFEE 2019 voor ‘regio Oost’.
Van Wijnen gebruikt op bouwplaatsen duurzame materialen, beperkt afval en gaat verspilling tegen. Het afval dat er is, scheiden we en voeren we gescheiden af. Dat is vast beleid in het kader van ‘duurzaam op de bouwplaats’. Bouwplaatsen zijn bij ons schoon, veilig en netjes en dat is prettig voor medewerkers, voor leveranciers, bewoners of gebruikers van een gebouw.

faayfoam
faay-snel-eenvoudig

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!