Skip to main content

FAAY wanden in Gastenverblijf Hoogenboom

By 14 januari 2015mei 3rd, 2017Akoestische isolatiewanden, Scheidingswanden, Project

Het probleem

In 2012 is begonnen met de bouw van het Gastenverblijf Hoogenboom door Aannemersbedrijf H. Schouten en in oktober 2012 konden de eerste gasten genieten van een heerlijk verblijf in een rustige natuurrijke omgeving.

Voor het scheiden van de gastenkamers in het verblijf is gebruikt gemaakt van de Isolatiewanden IW90 van Faay. Geluidsoverlast moest beperkt worden tot het minimale. De slanke isolatiewand (90 mm) biedt uitstekende akoestische eigenschappen (50 dB).

De oplossing

Naast de uitstekende geluidswering zorgt deze wand ook voor een goede brandveiligheid en heeft de wand een schroefvastheid van 25 kg per schroef, zónder pluggen of achterhout.

Voor de wanden in de gangen is gekozen voor de Scheidingswand VP70. Deze slanke scheidingswand (70 mm dikte) is dankzij de hogere stijfheid zeer geschikt voor hogere ruimten. De wanden zijn gemaakt van bio-based materialen en hebben een massieve kern van vlasscheven. Daardoor zijn ze brandwerend, geluidwerend en thermisch isolerend. En robuust: ze staan als een huis.

Overige projecten

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!