Skip to main content

FAAY schakelt over op schone energie

By 11 januari 2018maart 17th, 2020Algemeen, Nieuws, Nieuws op homepage

Faay heeft zonnepanelen laten aanbrengen. De verwachting is dat deze zonne-energiecentrale in ongeveer 2/3 (285.00 kWh) van onze stroombehoefte kan voorzien.

De volgende fase is uiteindelijk gaan voor de volle 100% zelfvoorzienend in stroom

Faay kiest ook voor duurzame energie

Directeur Mark Faay heeft grote plannen voor de toekomst: “Kort na de bouwvak hebben wij het dak van een van onze bedrijfshallen laten verstevigen en vervangen door geïsoleerde sandwichpanelen die voldoende aan de nieuwste normen. Vervolgens hebben we net voor de feestdagen dit hele dak vol laten leggen met 1300 zonnepanelen.”

Voor 2/3 zelfvoorzienend in stroom

Mark Faay: “De zonnepanelen hebben een totaal vermogen van 345 kW en produceren jaarlijks zo’n 309.785 kWh aan energie. Met de fabricage van onze producten zijn we een grootverbruiker, maar de verwachting is dat onze zonne-energiecentrale in ongeveer 2/3 (285.00 kWh) van onze stroombehoefte kan voorzien. De volgende fase is uiteindelijk gaan voor de volle 100% zelfvoorzienend in stroom. Daar gaan we komend jaar mee aan de slag!”

Faay vindt duurzaam werken en produceren bijzonder belangrijk

“Naast het verwerken van biobased plaatmateriaal voor de wanden”, vervolgt Mark Faay, “stimuleren wij voor alle aanverwante accessoires actief het gebruik van houtproducten die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. We zijn dan ook FSC®– en PEFC-gecertificeerd. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar twee cradle-to-cradlecertificaten mogen ontvangen voor een groot aantal wandsystemen: GP22, VP54, VP70, VP35, SP54, HV84 en VK50. Deze C2C-certificeringen zijn een erkenning dat onze wanden verantwoord zijn geproduceerd en na de levensduur hoogwaardig hergebruikt kunnen worden, waarbij rekening gehouden wordt met mens en milieu. Dit alles bij elkaar is wéér een bewijs dat Faay duurzaamheid door alle aderen van het bedrijf heeft stromen!”

Overige nieuwsberichten