Skip to main content

Finalist Mitros Challenge

By 10 april 2017mei 5th, 2017Algemeen, Nieuws, Nieuws op homepage

Trots! Faay Prefab Products B.V. is met de ingezonden formule ‘Pronto’ samen met BouwhulpGroep en Viega onder het merk Alliantie+ een van de finalisten van de Mitros Challenge.
Uit talloze inzendingen heeft de jury van de Mitros Challenge vier finalisten gekozen die zullen strijden om de meest waardevolle innovatieve oplossing als het gaat om badkamerrenovatie.

Faay Wanden en Plafonds - Finalist Mitros Challenge

Onder het merk Alliantie+ hebben BouwhulpGroep, Viega en Faay een oplossing ontwikkeld voor het renoveren van een badkamer in één dag. Alliantie+ levert oplossingen om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen, waarbij ruimte is voor de individuele wensen van de bewoner.

De formule ‘Pronto’ is een van deze oplossingen gericht op de component uitrusting en ontwikkeld om betaalbaar maatwerk te leveren voor bewoners.

Iedereen kan ontwerpen

Pronto is zo ontwikkeld dat de uitvoering in één dag plaatsvindt. Het aanbod van Pronto bestaat uit verschillende elementen die tijdens de uitvoering worden samengesteld. Het concept werkt volgens een assortiment innovatieve ‘prefab-boxen’ met verschillende functies. Zo bestaat het aanbod uit een speciale douche-box, toilet-box, wastafel-box, opberg-box, wasmachine-box en speciale dummy-boxen. Door deze elementen aan elkaar te koppelen ontstaat een metalen frame dat naar smaak en budget kan worden afgewerkt met moderne glazen panelen eventueel voorzien van een patroon. Met het combineren van deze speciale elementen kan iedereen zijn badkamer naar eigen smaak ontwerpen.

De uitdaging: badkamerrenovatie in één dag

Woningcorporatie Mitros startte op 29 september 2016 een internationale innovatie challenge. Een prachtige uitdaging: renoveer een badkamer in één dag, met als doel: sneller, beter en goedkoper renoveren.
Universiteiten en hogescholen, uitvinders, ontwikkelaars, fabrikanten en alle individuen en organisaties vanuit alle richtingen, in Nederland en daarbuiten werden opgeroepen om mee te doen met deze challenge. De voorstellen varieerden van 3Dprinting-oplossingen en prefab-oplossingen tot nieuwe materialen.

Eén van de meest ingrijpende onderdelen van een renovatie is namelijk de badkamer. De uitgekozen oplossingen van de badkamerrenovatie-in-1-dag-challenge van Mitros maken het mogelijk dat de badkamer in een sociale huurwoning wordt gerenoveerd in veel kortere tijd, met minder overlast voor de huurder en zonder dat het duurder wordt.

Uur van de waarheid

De finale vindt dinsdag 14 maart plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.
De vier finalisten (Alliantie+ (initiatief van BouwhulpGroep), B8U (Hemubo / Rutges Vernieuwt / Smits Vastgoedzorg / ERA Contour), Coen Hagendoorn Onderhoud BV en WeLL Design) zullen daar hun oplossing voor de badkamerrenovatie presenteren aan de deskundige jury, bestaand uit Marjet Rutten (spreker, columnist en auteur), Hennes de Ridder (Emeritus Hoogleraar Integraal Ontwerpen aan TU Delft), Jeroen Pepers (Algemeen directeur Aedes), Antoinette van der Linden (Adjunct directeur KWH), Jan van Barneveld (Directeur Ontwikkeling en Renovatie de Alliantie) en Henk Peter Kip (Directievoorzitter Mitros).
Uiteindelijk zal de jury twee winnaars bekendmaken. Zij mogen aan de slag met een proef-badkamerrenovatie voor Mitros.