Skip to main content

Het probleem

Een belangrijke eis was dat ruimten in het Fort niet aangetast mochten worden en zo nodig in de oude staat kon worden terug gebracht. Een ruimte creëren dat geschikt is voor multifunctioneel gebruik en telkens weer flexibel kan worden ingedeeld. Faay Prefab Products werd benaderd voor het creëren van een sanitaire ruimte in een voormalig oude opslagplaats in het Fort.

De oplossing

Omdat de bestaande gebouwopeningen te klein en de ruimte te beperkt was, werd afgeweken van de Prefab Units van Faay en werd gekozen voor het Faay prefab-renovatieconcept. Hierbij worden geprefabriceerde elementen voor vloer, wanden en plafond separaat aangeleverd. Een concept wat renoveren in aanzienlijk korte tijd mogelijk maakt. Uitwerking en fabricage vond plaats in de Faay-fabriek in Vianen. Vervolgens konden de prefab onderdelen zonder problemen het Fort in getransporteerd worden. Doordat het prefab-renovatieconcept speciaal is ontwikkeld voor bestaande, bewoonde bouw past elk onderdeel gewoon door de deur. Na een zeer korte bouwtijd kon er al gebruik gemaakt worden van de toiletten in het Fort. Zorgeloos verbouwen, met beperkte sloopwerkzaamheden en nauwelijks stofoverlast. En snel.
De film (met dank aan RTV Rijnmond) toont ook een mini-impressie van de geheel vernieuwde wc’s in het fort.
Meer hierover leest u hier.

Fort 1881 is gevestigd in het voormalig pantserfort te Hoek van Holland. Destijds is het gebouwd aan de Nieuwe Waterweg ter verdediging van de Rotterdamse regio.
Het uit 1881 daterende fort fungeert inmiddels als museum waarin bezoekers reis door het verleden kunnen maken. Het fort zit vol anekdotes en bezienswaardigheden.
Daarnaast richt het fort zicht op de zakelijke en culturele markt. Het Fort biedt sfeervolle, bijzondere, exclusieve ruimten voor conferenties, presentaties of recepties. Aanpassen aan de huidige eisen en wensen was dus zeker noodzakelijk.

Overige projecten