Skip to main content

Geslaagde beurs

By 18 februari 2019maart 28th, 2019Algemeen

We kunnen terugkijken op een geslaagde Bouwbeurs. Er waren veel bezoekers en goede sprekers op onder andere het R&D-plein, met interessante discussies tot gevolg. Onder de vele bezoekers behoorde ook minister Ollongren, die zich op onze stand graag liet informeren over onze kijk op industrialisering in combinatie met ons Kingsize paneel. Dit jaar was het thema van de Bouwbeurs ‘Tijd om de krachten te bundelen’. Een thema in ons straatje. Want samen met onze co-makers bundelen wij onze krachten en realiseren zo een optimaler bouwproces. Samenwerken zit in ons bloed, niet alleen binnen ons bedrijf maar met iedereen die zich aan Faay verbindt.

Onze nieuwe Kingsize wand is zo’n voorbeeld van een samenwerking. Een innovatief idee dat is doorontwikkeld en dat uiteindelijk leidde tot een nieuwe kamerhoge en kamerbrede ‘XL wand’ die we het afgelopen jaar hebben gelanceerd. Een paneel dat in de ruwbouwfase geplaatst kan worden. De toplaag van de Kingsizewand is namelijk behandeld met een waterwerende coating. Slechte weersomstandigheden tijdens de bouw zijn dus geen enkel probleem.

Waar we naartoe moeten, is dat we meer moeten samenwerken
en elkaar moeten stimuleren.

Het paneel is mede ontstaan uit de samenwerking van de ICB ontwikkelgroep. Een concept waarin het draait om beheersing van het bouwproces. Kwaliteit verhogen en tijd besparen door procesinnoverend te werken. Om dit te bereiken, is intensieve samenwerking in een vast team van ketenpartners nodig. Samen met ICB-Partners Hegeman, Löwik, VBI en Eaton streven we naar een one-piece-flow bouwmethode.

monique-faay-minister-ollongren2

Kamerhoog en kamerbreed

Een gevolg van te weinig handjes op de bouw is dat opdrachtgevers steeds vaker vragen om grotere wandbreedtes, om zo de handjes, de implementatie van diverse disciplines en de risico’s op de bouwplaats te minimaliseren, en ook om de logistiek te stroomlijnen. Een structurele ontwikkeling in de bouw die Faay actief ondersteunt. Zo heeft ook de Kingsize wand langzaam vorm gekregen. De casco prefab XL-panelen hebben, net als het ‘gewone’ Faay paneel,  een kern van vlasscheven met aan weerszijden een vezelversterkte toplaag. Met de Kingsizewand richt Faay zich meer op de conceptuele projecten en cascobouw. Daarom is de toplaag van de Kingsizewand behandeld met een waterwerende coating. De wanden kunnen verdiepingshoog (3 m1) en kamerbreed (tot 4,5 m1) worden geleverd. Sleuven voor buizen, leidingen en elektradozen, verjongingen, het zit er allemaal in, daar waar de klant het wil.

Slimmer en betaalbaar bouwen

Met deze panelen wordt bouwen sneller en gemakkelijker. Een oplossing voor de personeelstekorten op de bouwplaats. Voor deze manier van bouwen geldt: goede voorbereiding is het halve werk. De volgorde van bouwen is belangrijker dan ooit. Wanneer we alles in een vroeg stadium afstemmen en gebruikmaken van BIM, realiseren we een soepel en snel bouwproces.

Overige projecten