Skip to main content

Gaan we weer terug naar onze kantoortuin nu we weer mondjesmaat naar de zaak mogen? Werken in een kantoortuin is namelijk ongezond, zo concludeerde het televisieprogramma ‘De Monitor’ zeer recent na een rondgang onder ­bedrijfsartsen. Een werkplek zonder scheidingswanden leidt volgens de artsen tot vermoeidheid, concentratieklachten en uiteindelijk tot meer ­verzuim. Een conclusie van nog vóór de coronacrisis.

Vermoeidheid en concentratieverlies door kantoortuin leidt tot verzuim

Werkgevers vinden het fijn als de medewerkers toch ook naar kantoor komen en ook de medewerkers missen door het volledige thuiswerken binding met het bedrijf en de samenwerking met collega’s.

Corona, einde van de kantoortuin?

Maar hoe? Hoe kunnen we met z’n allen zo snel mogelijk weer terug naar kantoor? Want het blijkt toch best wel lastig om grote open ruimtes waar tientallen mensen aan bureaus moeten werken allemaal coronaproof te maken.

Gebleken is al dat de kantoortuin het duurste kantoor is wat er is. De medewerkers zijn minder productief en er is meer ziekte uitval. Ieder onderzoek bewijst het. En nu is er dus ook nog de corona bijgekomen.

Misschien is dit dan het moment om twee vliegen in een klap te vangen? Hét moment om beide zaken aan te pakken.

Corona-kantoor-wanden

Een kantoor ombouwen doe je niet even?

Dat zou je kunnen denken. Maar met scheidingswanden van FAAY is het eenvoudiger dan je wellicht vermoedt. Deze wanden zijn zeer gemakkelijk te plaatsen doormiddel van een handige groef/veer verbinding. De prefab wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton. In een paar stappen heeft u een strakke, solide en schroefvaste wand. Ook wanden afgewerkt met vinyl behoren tot te mogelijkheden, kant-en-klaar, zeer geschikt voor kantoren en met een breed scala aan kleuren.

Kantoor-Faay-coronaproof

Veilig en rustig werken

Door de kern van vlas zijn de wanden schroefvast over het gehele oppervlak. En zijn ze ook brandwerendheid en goed geluidsisolerend. Geen last meer van hoestende collega’s of de bulderende lach van je altijd opgewekte manager, maar een betere concentratie en dus ‘werkflow’, meer productiviteit én gezondheid.

Demontabel

Ook de demontabelheid is een groot voordeel, zo blijven de panelen verplaatsbaar om een gebouw flexibel te kunnen (blijven) (her)indelen, een gebouw wordt zo vrij indeelbaar en daarmee levensloopbestendig. Dus als we het coronavirus straks onder controle hebben en de medewerkers hun kantoortuin tóch gaan missen, dan kan je met de demontabele wanden van Faay altijd weer terug naar hoe het was.