Skip to main content

Isolatiepanelen zorgen voor goede geluidwering

By 8 februari 2016mei 29th, 2017Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Renda - Isolatiepanelen

Wekelijks worden artikelen online gepubliceerd en in print verschijnt Renda-magazine.

Een statig, verouderd schoolgebouw is getransformeerd tot huisvesting voor studenten. Het pand biedt nu veertien zelfstandige studio’s en 29 studentenkamers. Vanwege de hoge eisen aan geluidsisolatie, is gebruikgemaakt van de 40 cm brede VP54 Faay panelen in combinatie met 40 mm steenwol.

Woningcorporatie Woonwaard Alkmaar heeft het pand aangekocht met als doel het creëren van meer woonruimte. De gerealiseerde kamers hebben eigen sanitaire voorzieningen met gezamenlijke keuken en huiskamer. De studio’s hebben naast eigen sanitaire voorzieningen ook een individuele keuken.

Geluidsisolatie

Omdat het pand grenst aan een rangeerterrein van de NS, zijn er voor deze zijde van het gebouw extra eisen gesteld aan geluidsisolatie. Om de geluidsisolatie met 25 dB te verbeteren, is hier gekozen voor het gebruik van de 40 cm brede VP54 Faay panelen in combinatie met 40 mm steenwol. Wat betreft de woningscheidende wanden is, mede vanwege de hoogte > 300 cm, gekozen voor de IW200/VP70 in combinatie met 40 mm steenwol. Deze wand beschikt ook over een zeer hoge brandwerendheid (minimaal 120 minuten).

Snelle oplevering

Belangrijk was ook de snelheid van opleveren. De 40 cm-panelen van Faay zijn zeer snel te monteren. Mede door de toepassing van de snelle wanden, type IW200/VP70, was deze korte doorloopperiode mogelijk. De 40 cm brede en 70 mm dikke VP70-panelen hebben een toplaag van gipskartonplaat en een massieve kern van vlasscheven.

PUBLICATIES
Bio-based bouwen met vlas

Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten.

Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.