Skip to main content

In Almere benut ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo al in de ruwbouw de voordelen van door Faay geleverd prefab meterkasten en verdiepingshoge Kingsize wanden. Innovatie in het teken van een zo kort mogelijke doorlooptijd op de bouwplaats.

Dura Vermeer bouwt volop mee aan Almere’s jongste nieuwbouwwijk Nobelhorst. Projectdeel Veld 14 is onderdeel van de knusse buurt De Houtwal. Dura Vermeer zet er meerdere geprefabriceerde eengezinswoningen neer en heeft daarbij als uitgangspunt: één woning in één dag wind- en waterdicht. Uitvoerder Sjon de Vries licht dat graag toe: “Door minder vocht in de woning en er minder disciplines aan het werk te laten is de doorlooptijd van de bouw fors te verkorten. Dat is prettig voor zowel bouwer als opdrachtgever.”

PUBLICATIES
Bio-based bouwen met vlas

Gezien het belang van langdurige CO2-opslag in relatie tot klimaatopwarming en de groeiende bio-economie, kijken meer marktpartijen in de richting van bouwtoepassingen. Lang-cyclische (= méérdere gebruiksjaren of zelfs decennia) opslag...

Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.