Skip to main content

Leven als Dagobert Duck

By 7 juli 2022Project

Soepele transformatie ING-bank naar luxe appartementen

 

Onder de toepasselijke naam ‘Kluisappartementen’ realiseerde Kuboya Bouw vier luxe woningen in een voormalig ING kantoor te Rosmalen. Omdat Kuboya op zoek was naar een wand geschikt voor een ruimte van ruim 3 meter, prefab wilden bouwen om de bouwtijd te versnellen en ze een eenvoudig te monteren en flexibel systeem wilde, koos het bedrijf voor FAAY-wanden. Het was de eerste keer dat het bedrijf met deze wanden werkte.

De milieuvriendelijke en duurzame scheidingswanden van FAAY bestaan uit een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gips. De vlaskern zorgt voor stabiliteit, geluidwerendheid, een goede brandwerendheid en een zeer hoge schroefvastheid over het gehele oppervlak.

FAAY wandysteem

In de voorbereidingen van het project kwam Kuboya Architectuur in contact met rayonmanager Johan van Bijsterveld van Faay Vianen. Die nam hen mee naar het nieuwe Experience Center in Vianen en liet daar alle ins en outs van het FAAY wandsysteem zien. Naast de kwalitatieve eigenschappen van de wand was ook de milieuvriendelijkheid en circulariteit van doorslaggevend belang.

De hoogte in met FAAY

Vanwege de hoogte van ruim 3,5 m is gekozen voor de woningscheidende wand IW200 opgebouwd uit VP70 elementen. De 70 mm dikke elementen zorgen voor een hogere stijfheid en zijn daardoor zeer geschikt voor extra hoge ruimten. De wand wordt geplaatst op een vuren stellat met Airexband en vervolgens opgebouwd uit twee elementen VP70 met daartussen een ankerloze spouw die wordt opgevuld met minerale wol. De opbouw op deze wijze voorkomt flankerende geluidsoverdracht en garandeert geluidsisolatie. De wand heeft een brandwerendheid van 120 minuten met een Rw van 59 dB. In de badkamer zijn de VP70 scheidingwanden ook toegepast, maar dan afgewerkt met een WR-gipsplaat in verband met de ‘natte ruimte’.

“In de showroom bij Faay hebben we een goed beeld gekregen van het Faay product en wat de functionaliteiten zijn, onder meer wat betreft geluid en brandveiligheid. De producten zijn voorzien van diverse kwaliteitsverklaringen, attesten en certificaten. Daarbij zijn de wanden eenvoudig te monteren. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat. Door de bijzondere constructie met een veer-groefverbinding zijn ze eenvoudig en snel te plaatsen. Bij de eerste levering hebben we gebruik gemaakt van de Bouw-Assist service en heeft iemand van Faay een halve dag meegelopen om ons op weg te helpen. En dan loopt het wel. Zo ingewikkeld is het niet.”

De ruimte besloeg 600 m2 waarop 700 m2 wanden is geplaatst. Door de behoorlijke hoeveelheid aan wanden in dit project was de snelheid van plaatsen een grote pré. Met de stevigheid, circulariteit– en de hoge geluidisolatie – passen de wanden zeer goed bij de eisen van de bouw van luxe appartementen.

Faay-wanden-appartementen

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!