Skip to main content

Milieuvriendelijkheid voert boventoon

By 2 juni 2011maart 24th, 2017Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Zorgcentra cover
Faay Wanden en Plafonds - Duurzaam bouwen met vlas - Vlasveld
In ons vakblad nemen we de in de zorgsector spelende problematiek onder de loep en worden nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (ver)bouw gevolgd. Eén van de belangrijkste redenen van het ontstaan van dit vakblad is de grote behoefte aan juiste informatie tijdens de periode van nieuwbouw en renovatie.

Bij Faay wordt structureel aandacht besteed aan het milieu. Faay voldoet dan ook aan de eisen van het milieumanagementsysteem voor milieuvriendelijke bedrijfsvoering, vastgelegd in ISO-norm 14001.
Faay bevestigt met dit certificaat dat er binnen de bedrijfsvoering op een milieuverantwoorde wijze wordt gewerkt en kan op deze manier een wezenlijke bijdrage leveren aan verbetering van de leefomgeving. “Dat ook de klanten dit waarderen blijkt wel uit het feit dat wij al ruim 30 jaar kernleverancier zijn van een grote showroomklant uit Zweden, die verantwoord gedrag ten opzichte
van milieu van haar leveranciers eist.” Niet alleen het hele productieproces
van Faay heeft een ‘groene tint’, ook het afval wordt intern gescheiden verzameld, reststukken vlas verpulverd en hergebruikt en lijmresten opgevangen in de fabriek. Zelfs het drinken uit mokken of plastic bekers is onderzocht op belastbaarheid.

PUBLICATIES
Bio-based bouwen met vlas

Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten.

Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.