Skip to main content

MorgenWonen start pilot met FAAY

By 2 oktober 2018mei 6th, 2021Algemeen, Nieuws op homepage, Project

MorgenWonen is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. Dit concept van VolkerWessels brengt de bouwtijd van woningen terug tot één dag.

Na een eerste kennismaking met Faay Vianen B.V. én het product FAAY, was MorgenWonen toch zeker aangenaam verrast. Verrast over de kwaliteit van de robuuste schroefvaste wanden met uitstekende brandwerende en geluidsisolerende waarden. Maar nog méér verrast over het meedenkend vermogen van Faay en de toegevoegde waarde die Faay kon bieden.

Prefab is de juiste keuze

Gezocht werd naar een scheidingswand die de visie van MorgenWonen nastreeft. Assembleren met hoogwaardige prefab bouwdelen in een supersnelle bouwtijd. Een wand voor de zolderoverloop, die hoogte kan halen en op meerdere vlakken kan ‘ontzorgen’.

Circulaire wand met vlaskern

Gekozen werd uiteindelijk voor de VP70. Deze slanke scheidingswand bestaat uit een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een gipskartonplaat. De VP70 heeft een hoge schroefvastheid over het gehele oppervlak; 100 kg per spaanplaatschroef, 120 kg per houtdraadbout, zonder pluggen.

Geschikt voor hogere ruimten

De hoogte was in dit project dan ook een punt van aandacht. Reden om voor het VP70 paneel te kiezen. Deze wand waarmee de zolderoverlopen zijn uitgevoerd heeft een hogere stijfheid en is daardoor zeer geschikt voor de hoge ruimte op de zolderoverloop.

Faay op Maat

Bij de levering van Faay panelen is heel veel mogelijk. Met Faay op Maat kunnen niet alleen de panelen op maat geproduceerd worden, er is ook keuze voor een andere toplaag, aanbrengen van elektravoorziening etc. In overleg is vrijwel alles mogelijk. Het resultaat is dat u uw project in ‘no time’ kunt bouwen! In het voortraject van dit project zijn diverse ‘ontzorg’ extra’s besproken met betrekking tot aansluitingen, aanbrengen van elektradozen en het op maat aanleveren van de wanden. Passtukken en schuine delen voor de zolderverdieping zijn op maat aangeleverd. Ook zijn de wanden per ruimte gelabeld en verpakt geleverd.

Op maat gezaagd en op bouwvolgorde gelabeld

Alle wanden in dit project zijn per zolderverdieping, op maat gezaagd inclusief de benodigde ingebouwde elektradozen, op volgorde van bouwen en genummerd aangeleverd. Zo hoefde er tijdens de montage niet meer gezaagd of gefreesd te worden. Dit alles zorgde voor een reducering van de arbeidstijd en vermindering van afval op de bouwplaats. Dit maakte het voor het vaste montageteam van MorgenWonen nog makkelijker.

Bouwbegeleiding

Voor het montageteam was het werken met FAAY een fijne ervaring. Het begin was even wennen, nieuw product, andere detailleringen. “Wat als heel prettig werd ervaren was dat er de eerste week iemand van Faay ter begeleiding meeliep en hielp tijdens de montage. Het monteren verliep al snel soepel en met routine.” aldus Maarten Jansen – BIM Coördinator MorgenWonen.

Overige projecten