MorgenWonen start pilot met FAAY

By 2 oktober 2018januari 14th, 2019Algemeen, Op homepage, Project

MorgenWonen is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. Dit concept van VolkerWessels brengt de bouwtijd van woningen terug tot één dag.

Na een eerste kennismaking met Faay Vianen B.V. én het product FAAY, was MorgenWonen toch zeker aangenaam verrast. Verrast over de kwaliteit van de robuuste schroefvaste wanden met uitstekende brandwerende en geluidsisolerende waarden. Maar nog méér verrast over het meedenkend vermogen van Faay en de toegevoegde waarde die Faay kon bieden.

Prefab is de juiste keuze

Gezocht werd naar een scheidingswand die de visie van MorgenWonen nastreeft. Assembleren met hoogwaardige prefab bouwdelen in een supersnelle bouwtijd. Een wand voor de zolderoverloop, die hoogte kan halen en op meerdere vlakken kan ‘ontzorgen’.

Gekozen werd uiteindelijk voor de VP70. Deze slanke scheidingswand bestaat uit een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een gipskartonplaat. De VP70 heeft een hoge schroefvastheid over het gehele oppervlak; 100 kg per spaanplaatschroef, 120 kg per houtdraadbout, zonder pluggen.

‘Ontzorg’ extra’s

Tot nu toe zijn alleen de zolderoverlopen uitgevoerd met Faay-wanden. Hoogte was in dit project dan ook een punt van aandacht. De Faay wand die gebruikt is heeft een hogere stijfheid en is daardoor zeer geschikt voor de hoge ruimte op de zolderoverloop. In het voortraject zijn diverse ‘ontzorg’ extra’s besproken met betrekking tot aansluitingen, aanbrengen van elektradozen en het op maat aanleveren en labelen van de wanden. Momenteel wordt gekeken en getest of de FAAY-wand ook aan de juiste geluidstechnische aspecten voldoet zodat deze wand in de toekomst ook als scheidingswand voor de zolder/slaapkamer gebruikt kan worden.

Logistieke efficiency

Het was voor Faay geen probleem de wanden op maat, met de juiste schuinte inclusief de benodigde ingebouwde elektradozen aan te leveren. Zo hoefde er tijdens de montage niet meer gezaagd of gefreesd te worden. Dit alles zorgde voor een reducering van de arbeidstijd en vermindering van afval op de bouwplaats.

Snelle montage

Alle wanden in dit project zijn per zolderverdieping, op maat gezaagd en op volgorde van bouwen en genummerd aangeleverd. Dit maakte het voor het vaste montageteam van MorgenWonen nog makkelijker. Voor het montageteam was het werken met FAAY een fijne ervaring. Het begin was even wennen, nieuw product, andere detailleringen. “Wat als heel prettig werd ervaren was dat er de eerste week iemand van Faay ter begeleiding meeliep en hielp tijdens de montage. Het monteren verliep al snel soepel en met routine.” aldus Maarten Jansen – BIM Coördinator MorgenWonen.

Overige projecten

We have been offered the gorgeous Ladymatic series from Rr, a group that not simply capabilities beautiful wrist replica watches watches but additionally comes with an amazing method of could wrist watches. With many smooth exciting watches along with other considerably simple and superior inside their minimalism, this specific series by no means ceases to astonish us.