FAAY na-isolatiewanden:

kapitaal genereren door na-isoleren

0
Thermische isolatie 5.39 m² K/W (Rc)

Komt het aan op energiezuinig bouwen? Op het verminderen van de CO2-uitstoot? Dan begint alles met beperking van de energievraag. In bouwkundig opzicht is thermische isolatie dan hét uitgangspunt. Niet alleen in de nieuwbouw, ook in de renovatie. Na-isoleren is een eenvoudige manier die de vraag naar energie terugdringt, direct geld oplevert én goed is voor het milieu.

Met het W’all-in-One® na-isolatieconcept van Faay Vianen verbetert u bestaande wanden en gevels die gehorig, niet-isolerend, vochtig of gewoon lelijk zijn. U kunt kiezen uit diverse ruimte­besparende uitvoeringen, met een vaste of vrijstaande constructie. Met FAAY voorzetwanden behoren probleemmuren snel, simpel en betaalbaar tot het verleden!

W’all-in-One®

FAAY W’all-in-One® is er in een veelheid aan uitvoeringen. Ze hebben echter allemaal gemeen dat ze maximale thermische isolatie bij een minimale dikte bieden. Zo geeft de W’all-in-One PG60 een thermische isolatie van 2.72 m² K/W (Rc) bij een dikte van slechts 60 mm. De PG90 is zelfs goed voor een maximale thermische isolatie van 4.06 m² K/W (Rc), bij een dikte van maar 90 mm!

De panelen bestaan uit een combinatie van PIR hardschuim verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. De panelen hebben een sponning en worden bevestigd tegen de achterwand. Dit gebeurt met slimme koppelprofielen die koudebruggen uitsluiten.
Er is ook een vrijdragende variant, als bijvoorbeeld het monteren van koppelprofielen op de muur niet kan of mag.

W’all-in-One® PG basic

De FAAY W’all-in-One PG basic panelen hebben – in tegenstelling tot de sponningpanelen – rechte, ongeprofileerde langskanten. Deze panelen worden met FAAYFOAM montageschuim direct tegen de wand/muur bevestigd, zonder luchtspouw.

W’all-in-One® is ongevoelig voor vocht en biedt een blijvend hoog thermisch rendement. De ideale voorzetwand dus voor koude en/of vochtige muren. W’all-in-One is KOMO-gecertificeerd.

Andere FAAY na-isolatieoplossingen

Informeer ook eens naar de andere na-isolatieoplossingen van Faay Vianen. Zoals de VP35, een slanke voorzetwand (35 mm dik) die de akoestische isolatie verbetert met ca. 10 tot 20 dB. De VP35 is speciaal ontwikkeld voor renovatiepanden en panden met een hinderlijke akoestiek.

De GP22 na-isolatiepanelen (dikte 22 mm) zijn ontworpen voor de esthetische verbetering van muren. Ook verbetert de GP22 de geluidsisolatie met 10 tot 20 dB. De uiterst geringe dikte bespaart ruimte en gewicht. Ideaal om bijvoorbeeld lelijke muur­oppervlakken of ontsierende leidingen mee weg te werken!