Skip to main content

Nieuw distributiecentrum voor Houthandel Alblas

By 12 mei 2014september 21st, 2017Woningscheidende wanden, Project, Scheidingswanden
Faay Wanden en Plafonds - IW148 VP54 VP70 - Houthandel Alblas

1200 m2 FAAY

De afbouw werd verzorgd door Afbouwbedrijf Nesselande BV te Zevenhuizen. Nesselande is gespecialiseerd in het bouwen en verbouwen en zet als geen ander de puntjes op de i wat betreft de afbouw van kantoor- en bedrijfspanden. Een mooi voorbeeld hiervan is het Distributiecentrum van HH Alblas in Moordrecht. Het monteren van de ruim 1200m2 FAAY wanden kwam voor hun rekening. “Het resultaat is goed en de wanden zijn inderdaad snel en gemakkelijk te monteren”.

Duurzaam, krasbestendig en stootvast

De keuze voor een FAAY-wand afgewerkt met vinyl was snel genomen, mede vanwege zijn robuustheid, snelle montagetijden en het voordeel dat deze direct afgewerkt is. Vinyl is duurzaam, lichtecht, krasbestendig, slijtvast, stootvast en volledig afwasbaar. Uitstekend geschikt dus voor gebruik in kantoren en vergaderruimten. Alblas koos uiteindelijk voor de FAAY VP54 bekleed met vinyl als voorzetwanden en de VP70 bekleed met dubbelzijdig vinyl als separatiewanden.

Het oog wil ook wat

De VP70 panelen bekleedt met dubbelzijdig vinyl zijn voornamelijk gebruikt als separatiewand.Voor een nog universelere uitstraling van het interieur zijn zelfs de kozijnen omkleed met vinyl. De VP70 met WR plaat, speciaal geschikt voor gebruik in vochtige ruimten, is toegepast in het toilet en de wasruimte waarna deze is afgewerkt met wandtegels.
Voor de vergaderruimte en de directiekamer is de IW148 toegepast, hier werd een hogere eis aan geluidwerendheid gesteld. Door zijn geringe dikte is deze wand niet alleen geluidsisolerend maar ook ruimtebesparend. Een ander groot voordeel van FAAY panelen is dat ieder paneel standaard is voorzien van twee kabelkanalen, de elektrische installatie kon men dus gewoon naderhand op iedere gewenste plek aanbrengen.

Al met al is er een geweldig project afgeleverd waar we met zijn allen trots op kunnen zijn

Unibouw te Gemert begeleidde het volledige ontwerptraject tot en met de bouwvergunning, definitieve tekeningen en berekeningen. Het pand bestaat uit een volledig onderheide bedrijfshal met kantoorpand van ca. 13.000 m2 en een buitenterrein van ca. 7.000 m2.

Overige projecten

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!