Skip to main content

PERSBERICHT: Veilig wonen en werken met het 2resist® 60 ceiling system

By 22 juni 2015mei 29th, 2017Nieuws

Elke ontwerper, bouwer en opdrachtgever ziet het belang in van brandveiligheid. Met het FAAY 2resist® 60 ceiling system worden brandveilig ontwerpen en bouwen weer een stuk eenvoudiger. Want dit uitgekiende plafondsysteem biedt, met 60 minuten brandwerendheid, een betrouwbare bescherming bij brand. Het 2resist® ceiling system bevat innovatieve plafondpanelen die autonoom – exclusief de bovenliggende constructie – garant staan voor een hoge brandwerendheid van 60 minuten.

Het nieuwe 2resist® 60 ceiling system is inmiddels getest bij Efectis. Daarbij is de beoogde uitkomst, 60 minuten brandwerendheid, ruimschoots overtroffen.

Het systeem bestaat uit slechts twee componenten: brandwerende Promat panelen en Faay bevestigingsprofielen. De panelen bevatten een brandwerende randprofilering aangebracht door een hypermoderne CNC frees in de Faay fabriek. De panelen worden bevestigd in een verdekte, vrijdragende ophangconstructie met een grote overspanningscapaciteit (ophangpunten op elke 3 m). Voor de speciale brandwerende profilering aan de plafondpanelen heeft Faay een hypermoderne CNC-frees laten installeren.

Blijven brandwerend

De plafondpanelen staan autonoom (dus exclusief de bovenliggende constructie) garant voor een brandwerendheid van 60 minuten. Ze zijn uitneembaar en herplaatsbaar. Bijvoorbeeld voor onderhoud in het plenum. Maar ook voor renovatie of transformatie van uw pand. Na correcte herplaatsing van de 2resist® 60 elementen is de hoge brandwerendheid van het systeem weer gegarandeerd. De utiliteitsbouw, de retailsector, het onderwijs en ook de woningbouw kunnen dan ook zeker profiteren van de zekerheid en veiligheid die het FAAY 2resist® 60 ceiling system biedt!

Samenwerking met Promat

Faay Vianen is van oudsher een bedrijf dat topkwaliteit, duurzaamheid, ecologisch verantwoord bouwen en respect voor mens en milieu bijzonder belangrijk vindt voor een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsuitoefening. Op basis hiervan heeft Faay haar samenwerkingspartner Promat, marktleider in bouwkundige brandpreventie, zeer zorgvuldig uitgekozen. Het innovatieve karakter van Faay Vianen en de brede kennis en ervaring van Promat met brandwerende bouwmaterialen vormden een ideale combinatie waarvan optimaal is geprofiteerd bij de ontwikkeling van het FAAY 2resist® 60 ceiling system.