PG Roofing

Thermisch isolerend voorzetelement voor hellende daken

PG Roofing van Faay zijn thermische isolerende voorzetelementen voor hellende daken. De panelen zorgen voor thermisch comfort zonder vochtproblemen, koudebruggen of warmtelekken. Ook na vele jaren! Dit is te danken aan de innovatieve constructie en de geïntegreerde dampremmende folie. Hoe dikker de PG Roofing, hoe hoger de isolatiewaarde. PG Roofing is er in twee uitvoeringen: 60 mm dik met max. 3,10 Rc en 90 mm dik met max. 4,44 Rc. U plaatst de kant-en-klare PG Roofing eenvoudig en snel aan de binnenzijde van uw schuine dak. Even afwerken – en klaar!

De PG Roofing is ideaal voor alle woon- en werkruimten met slecht geïsoleerde, hellende dakwanden. Dit voorzetelement is een onderdeel van W’all-in-One®. ISSO-waarden conform W’all-in-One®.

Bespaar nu € 50,- op levering

Maak werk van labelverbetering en profiteer t/m 31 maart van € 50,- korting op levering. Voer de kortingscode in bij afrekenen en de korting wordt meteen verrekend.

VIJFTIG

Dakisolatie

Schuine dakwanden zijn vaak een leuke sfeermaker in een pand. Helaas zorgen ze vaak voor koudeoverlast in de winter en warmteoverlast in de zomer. Daar heeft Faay een effectieve oplossing voor: de PG Roofing, een thermisch isolerend voorzetelement voor hellende daken. Dankzij het kant-en-klaar-principe is uw schuine dakwand in een oogwenk van binnenuit geïsoleerd. Zonder ingewikkelde bouwkundige ingrepen!

Vraag en antwoord

PG Roofing

 • Moet er tussen de PG Roofing isolatie en het dakbeschot geventileerd worden?
  De PG Roofing isolatie wordt doormiddel van de verbindingsregel aan het dakbeschot bevestigd. Tussen de gipsplaten en de PIR isolatie is een goede luchtdichte/dampremmende laag, aan de warme zijde van de constructie, aangebracht. De PG Roofing isolatieplaten dienen aan de afwerkzijde, rondom ter hoogte van de balklaag en muuraansluitingen i.v.m. de luchtdichtheid. Voorzien te worden van PG-Sealband.
 • Wat is de functie van de luchtlaag die zit tussen de PG Roofing en het dakbeschot?

  De luchtlaag die tussen de PG Roofing elementen en het dakbeschot zit zorgt voor een verhoging van de Rc-waarde( Ca. 0.57 m2 K/W), mits de constructie luchtdicht is afgewerkt en de luchtlaag alleen stilstaande lucht bevat.

 • Aan welke zijde dient de dampremmende laag te worden aangebracht?

  Bij de PG Roofing zit de dampremmende laag tussen de gipsplaat en de PIR isolatie verwerkt. Deze zit automatisch aan de warme (woon)zijde van de constructie. PG roofing heeft aan beide zijden van het PIR een dampremmende laag

 • Kunnen er stopcontacten of lampen aan de PG Roofing plaat bevestigd worden?

  De PG Roofing is afgewerkt met een gipsplaat van 9,5mm dik, het systeem is zo opgebouwd dat er lichte voorwerpen aan gehangen kunnen worden. Tot maximaal 10 kg. Wij adviseren daarvoor een plaatplug. Bijvoorbeeld de PD10 Fischer.

 • Als de zolder geïsoleerd is, moet er dan nog geventileerd worden?

  Ventilatie en isolatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De dagelijkse geproduceerde hoeveelheid waterdamp kan meer dan 10 liter bedragen. Deze dampproductie moet afgevoerd worden door middel van ventilatie. Een luchtdichte goed geïsoleerde gebouwschil moet samengaan met een correct afgesteld ventilatiesysteem, bij voorkeur voorzien van warmteterugwinning. Indien deze niet aanwezig is dient u regelmatig de ruimte te ventileren door middel van het openzetten van ramen en/of deuren.

 • Is PG Roofing overschilderbaar?

  Ja. Het beste resultaat wordt verkregen wanneer er eerst een voorstrijkmiddel te gebruiken waarna afgewerkt kan worden met een (muur)verf.

Submitted Successfully

We will respond soon

Voordelen

 • Droogbouw: minimale bouwoverlast, direct af te werken.
 • Kleine vellingkantjes, dus smalle paneelnaden. Naden afvullen mag, maar is niet noodzakelijk.
 • Totaalsysteem met geïntegreerde folie, dus geen fouten of faalkosten.
 • Blijvend hoog thermisch rendement (dampremmende constructie zonder koudebruggen of warmtelekken).
 • Voor na-isolatie van dagkanten bij kozijnen bieden wij prefab-dagkanten