PG Roofing

Thermisch isolerend voorzetelement voor hellende daken

PG Roofing van Faay zijn thermische isolerende voorzetelementen voor hellende daken. De panelen zorgen voor thermisch comfort zonder vochtproblemen, koudebruggen of warmtelekken. Ook na vele jaren! Dit is te danken aan de innovatieve constructie en de geïntegreerde dampremmende folie. Hoe dikker de PG Roofing, hoe hoger de isolatiewaarde. U plaatst de kant-en-klare PG Roofing eenvoudig en snel aan de binnenzijde van uw schuine dak. Even afwerken – en klaar!

De PG Roofing is ideaal voor alle woon- en werkruimten met slecht geïsoleerde, hellende dakwanden.
Dit voorzetelement is een onderdeel van W’all-in-One®. ISSO-waarden conform W’all-in-One®.

Voordeel

Voor het isoleren van het dak ontvangt u sinds 2022 een subsidie van € 30,- per vierkante meter. Kijk voor meer informatie op nederlandisoleert.nl

Dakisolatie

Schuine dakwanden zijn vaak een leuke sfeermaker in een pand. Helaas zorgen ze vaak voor koudeoverlast in de winter en warmteoverlast in de zomer. Daar heeft Faay een effectieve oplossing voor: de PG Roofing, een thermisch isolerend voorzetelement voor hellende daken. Dankzij het kant-en-klaar-principe is uw schuine dakwand in een oogwenk van binnenuit geïsoleerd. Zonder ingewikkelde bouwkundige ingrepen!

Voordelen

 • Duurzame grondstoffen en materialen, duurzame productie, duurzaam gebruik.
 • Droogbouw: minimale bouwoverlast, direct af te werken.
 • Kleine vellingkantjes, dus smalle paneelnaden. Naden afvullen mag, maar is niet noodzakelijk.
 • Totaalsysteem met geïntegreerde folie, dus geen fouten of faalkosten.
 • Blijvend hoog thermisch rendement (dampremmende constructie zonder koudebruggen of warmtelekken).
 • Voor na-isolatie van dagkanten bij kozijnen bieden wij prefab-dagkanten

Faay PG-Roofing op RTL4

Heeft u het ook gezien? De FAAY PG Roofing elementen in de RTL4-publiekstrekker Grenzeloos Wonen? Nee? Geen nood, hierboven kunt u het item met FAAY terugkijken.

Zolderrenovatie woningcorporatie

Het probleem

Overlast beperken voor bewoners

Gezocht werd naar een afgewerkte isolerende prefab plafondplaat. De afwerking was belangrijk aangezien dat de bewoner aanzienlijk minder belast. Na het plaatsen van de plafondpanelen ben je gelijk klaar. Ook was het belangrijk dat het systeem in de toekomst een upgrade kan krijgen naar een hogere Rc.

Faay Wanden en Plafonds - PG90 Roofing panelen - Zolderrenovatie De Meern

De oplossing

Zolderisolatie loont

In iedere woning komt dak-, spouwmuur- en vloerisolatie. Na twee proefwoningen heeft aannemer Rutges Vernieuwt besloten de zolders af te werken met PG90 Roofing panelen van Faay, afgewerkt met vinyl. Dit thermisch isolerend voorzetelement biedt een maximale isolatie van RC 3,70. De Faay isolatieplaten worden tegen het dakbeschot bevestigd en maken de woning een stuk energiezuiniger wat weer resulteert in een lagere energierekening.

In dit project is gekozen de PG90 Roofing panelen prefab af te werken met wit vinyl wat de bewoners aanzienlijk minder belast gezien het plafond afgewerkt is bij oplevering.

Begin met isoleren van je dak

Er is niets zo vervelend als tocht. Veel warmte gaat vaak verloren via de muur. En dat is zonde. Maar nóg meer gaat verloren via je dak. Omdat warmte zich altijd een weg naar boven baant. De warmte die vanuit de verwarmde ruimtes opstijgt naar boven gaat vervolgens via die slecht geïsoleerde en tochtdoorlatende zoldervloer naar de zolder om daar weer voor een groot deel te verdwijnen naar buiten. Zonde van de energie en van het geld dat die heeft gekost! Het is dus slim om – wanneer je van plan bent te investeren in isolatie – te beginnen met je dak.

Vraag en antwoord

PG Roofing

 • Is PG Roofing overschilderbaar?

  Ja. Het beste resultaat wordt verkregen wanneer er eerst een voorstrijkmiddel te gebruiken waarna afgewerkt kan worden met een (muur)verf.

 • Als de zolder geïsoleerd is, moet er dan nog geventileerd worden?

  Ventilatie en isolatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De dagelijkse geproduceerde hoeveelheid waterdamp kan meer dan 10 liter bedragen. Deze dampproductie moet afgevoerd worden door middel van ventilatie. Een luchtdichte goed geïsoleerde gebouwschil moet samengaan met een correct afgesteld ventilatiesysteem, bij voorkeur voorzien van warmteterugwinning. Indien deze niet aanwezig is dient u regelmatig de ruimte te ventileren door middel van het openzetten van ramen en/of deuren.

 • Kunnen er stopcontacten of lampen aan de PG Roofing plaat bevestigd worden?

  De PG Roofing is afgewerkt met een gipsplaat van 9,5mm dik, het systeem is zo opgebouwd dat er lichte voorwerpen aan gehangen kunnen worden. Tot maximaal 10 kg. Wij adviseren daarvoor een plaatplug. Bijvoorbeeld de PD10 Fischer.

 • Aan welke zijde dient de dampremmende laag te worden aangebracht?

  Bij de PG Roofing zit de dampremmende laag tussen de gipsplaat en de PIR isolatie verwerkt. Deze zit automatisch aan de warme (woon)zijde van de constructie. PG roofing heeft aan beide zijden van het PIR een dampremmende laag

 • Wat is de functie van de luchtlaag die zit tussen de PG Roofing en het dakbeschot?

  De luchtlaag die tussen de PG Roofing elementen en het dakbeschot zit zorgt voor een verhoging van de Rc-waarde( Ca. 0.57 m2 K/W), mits de constructie luchtdicht is afgewerkt en de luchtlaag alleen stilstaande lucht bevat.

 • Moet er tussen de PG Roofing isolatie en het dakbeschot geventileerd worden?

  De PG Roofing isolatie wordt doormiddel van de verbindingsregel aan het dakbeschot bevestigd. Tussen de gipsplaten en de PIR isolatie is een goede luchtdichte/dampremmende laag, aan de warme zijde in de afwerking, aangebracht. De PG Roofing isolatieplaten dienen aan de afwerkzijde, rondom ter hoogte van de balklaag en muuraansluitingen i.v.m. de luchtdichtheid, afgekit te worden met een plastisch elastische kit (bijv. acrylaatkit).

 • Submitted Successfully

  We will respond soon