Philipsdorp

By 22 september 2013juni 10th, 2020Project, Voorzetwanden
Faay Wanden en Plafonds - Philipsdorp - FAAY W’all-in-One® voorzetwanden

Het probleem

Philipsdorp is een buurt in de wijk ‘Strijp binnen de ring’ van het het stadsdeel Strijp in Eindhoven die gebouwd is na 1910 om te voldoen aan de behoefte aan woonruimte voor de snel groeiende gloeilampenfabriek van Philips. Begin 2012 is Woonbedrijf, de corporatie die de woningen in eigendom heeft, gestart met een renovatie van de woningen in deze karakteristieke wijk. Voorwaarde voor de renovatie was dat de karakteristieke sfeer van de wijk behouden zou blijven. Daarnaast was de thermische isolatie van de wanden erg belangrijk aangezien de bestaande woningen energiezuiniger moesten worden. Een goed geïsoleerd huis bespaart stookkosten en levert tevens een positieve bijdrage aan de verlaging van CO2 uitstoot.

De oplossing

De hoofddoelstelling van de renovatie is dat de kwaliteit (bouwkundige kwaliteit, wooncomfort en gebruikskwaliteit, veiligheid en energieprestatie) op peil wordt gebracht, met oog op het doorexploiteren voor minimaal vijfentwintig jaar, en mogelijk veertig jaar. Voor het isoleren van de binnenwanden werd gekozen voor de FAAY W’all-in-One® voorzetwanden (W’all-in-One® PG60 basic/system en vrijstaand). Het PG-paneel bestaat uit een combinatie van PIR verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. Met een FAAY W’all-in-One voorzetwand krijgt u maximale thermische isolatie bij een minimale dikte.

Door de isolatiemaatregelen werd het mogelijk het energielabel van de woningen van D, E en F naar label B te brengen.

Door de isolatie­maatregelen werd het mogelijk het energielabel van de woningen van D, E en F naar label B te brengen.

Overige projecten

We have been offered the gorgeous Ladymatic series from Rr, a group that not simply capabilities beautiful wrist replica watches watches but additionally comes with an amazing method of could wrist watches. With many smooth exciting watches along with other considerably simple and superior inside their minimalism, this specific series by no means ceases to astonish us.