Skip to main content

Positieve uitkomst FSC ® en PEFC audit Faay Vianen

By 16 april 2015februari 18th, 2019Nieuws

[image_with_animation image_url=”19317″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]

Faay Wanden en Plafonds - PEFC FSC

Afgelopen week is er bij Faay Vianen een FSC® en PEFC® audit uitgevoerd. In deze audit is Faay getoetst aan de FSC en PEFC criteria van duurzaam bosbeheer. De auditoren hebben ons ook dit jaar weer positief beoordeeld en geconstateerd dat alles voldoet aan de eisen die FSC en PEFC internationaal stelt.

Faay Vianen is sinds 2013 FSC ® en PEFC gecertificeerd. Jaarlijks wordt het bedrijf bezocht waarbij een audit wordt uitgevoerd. Tijdens deze audit wordt de FSC/PEFC werkwijze binnen het bedrijf gecontroleerd. Beide keurmerken staan voor verantwoord beheer van bossen wereldwijd, zowel loofhout als naaldhout. Met de FSC- en PEFC-certificaten garandeert Faay Vianen de klant dat de gebruikte houtproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd, gecertificeerd bos. De keurmerken onderstrepen wederom dat Faay-producten verantwoord en milieuvriendelijk zijn.

Faay Vianen wil actief bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Daarom kiest het bedrijf voor onuitputtelijke grondstoffen en milieuvriendelijke materialen. Vlas, gips en hout vormen al sinds 1972 de basis van alle FAAY-scheidingswanden en -plafondsystemen. Elk stukje hout dat hierin wordt verwerkt, is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Alle leveranciers van Faay Vianen zijn namelijk gecertificeerd voor FSC (Forest Stewardship Council) of PEFC (Programme for Endorsement Forest Council). Alleen kon Faay Vianen dat tot voor kort nog niet bewijzen met eigen certificaten. Maar nu wel, dankzij de eigen FSC- en PEFC-certificering!

‘Chain of custody’
Faay Vianen is ook al gecertificeerd voor KOMO, ISO 14001 (milieu-effecten) en ISO 9001 (kwaliteitsmanagement). Samen met de FSC en PEFC certificatie betekent dit dat de gegarandeerd verantwoorde herkomst van het gebruikte hout te allen tijde te herleiden is. Zo draagt het bedrijf bij aan de ‘chain of custody’, de gecertificeerde handelsketen die garandeert dat er geen onverantwoord hout wordt gebruikt. FSC en PEFC zijn beide erkend en goedgekeurd door de Nederlandse overheid.

Onderscheidend
Met de certificaten voor FSC en PEFC onderscheidt Faay Vianen zich duidelijk van zijn concurrenten. Er zijn namelijk maar weinig scheidingswandproducenten die de FSC- en/of PEFC-certificering mogen voeren. Daar komt nog bij dat de duurzame scheidingswanden en plafondsystemen van Faay Vianen op zich al bijzonder zijn. Want zowel de grondstoffen als het productieproces als de (her)gebruiksmogelijkheden zijn uiterst ‘groen’ – en dat is vrij uniek. Deze combinatie van buitengewone producteigenschappen en de FSC-/PEFC-keurmerken maakt Faay Vianen voor nóg meer markten interessant. Zelfs opdrachtgevers met extreem hoge duurzaamheidseisen vinden nu alles wat ze zoeken bij Faay Vianen!

Kiezen voor Faay is kiezen voor ‘groen’