Donderdag 24 oktober 2019

Prefab vraagt om nauwe samenwerking in de bouw

Faay wandpanelen staan in de markt onder andere bekend om de snelheid waarmee een binnenwand kan worden gebouwd. Maar omdat de bouw nu eenmaal altijd sneller, slimmer én goedkoper wil, zijn er nu FAAY Kingsize wandpanelen waarmee betaalbaar maatwerk mogelijk is.

We kregen steeds vaker vragen als: ‘Het moet met minder mensen, kan dat?’; ‘Kan het dan ook nog sneller en slimmer?’; ‘En uiteraard kostenbesparend?’ Het is ook logisch. De huidige marktsituatie schreeuwt om nieuwe oplossingen. Bij Faay leveren wij al jaren zo veel mogelijk geprefabriceerde oplossingen voor onze klanten. In de huidige marktsituatie is prefab vaak zelfs nog het enige passende antwoord.

Industrialisatie van de bouw zet eindelijk volop door

De bouw industrialiseert. En dat is mooi, want daarmee besparen we op veel vlakken, zoals op de bouwplaatskosten. Wij denken graag proactief met onze klant mee. Zo kregen wij een concrete vraag over prefab-oplossingen in de ruwbouwfase. En zelfs over het halveren van de hijsbewegingen op de bouw. De achterliggende behoefte komt vaak op hetzelfde neer; met de helft van het aantal mensen twee keer zoveel bouwen in dezelfde tijd. De oplossing? Het Kingsize wandpaneel. Uniek, omdat het een afbouwproduct is dat al wordt geplaatst in de ruwbouwfase. Dit kan op zowel de ruwe betonvloer als een betonnen afwerkvloer. De wanden zijn opgebouwd uit een vlaskern aan weerskanten voorzien van een vezelversterkte plaat. De kern van vlas zorgt voor robuustheid en schroefvastheid over het gehele oppervlak.

PUBLICATIES
All electric renovatie in ‘t Ven

Woningcorporaties staan dezer dagen voor grote uitdagingen gesteld: grootscheepse renovatie om labelsprongen te maken. Renovaties die vaak plaats vinden in bewoonde staat en complexe problemen als geluidsoverlast, tocht, vocht en...

Renoveren of hernieuwbouwen?

In 35 dagen een nieuwe energieneutrale woning met daarin complete kant-en-klare Kingsize scheidingswanden van Faay.

Kingsize op Vlieland

Op een fantastische plek aan de rand van het dorp Oost-Vlieland, nabij de vuurtoren, op de voormalige locatie van de plaatselijke basisschool De Zeester zijn 25 nieuwbouwwoningen herrezen. Het project...

Renovatie portiekwoningen, van een ondermaatse isolatie naar NOM

Isoleren van portiekwoningen. Van binnenuit, met na-isolerende voorzetwanden.Van een ondermaatse isolatiewaarde naar NOM.

FAAY voorzetwanden in appartementen

In de sfeervolle buurt Leihagen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf staat Panorama Leihagen. Twintig energiezuinige luxe appartementen in twee gebouwen. Ruime appartementen, met parkeerkelder en uitzicht over het lineaire park.