Skip to main content

Donderdag 24 oktober 2019

Prefab vraagt om nauwe samenwerking in de bouw

Faay wandpanelen staan in de markt onder andere bekend om de snelheid waarmee een binnenwand kan worden gebouwd. Maar omdat de bouw nu eenmaal altijd sneller, slimmer én goedkoper wil, zijn er nu FAAY Kingsize wandpanelen waarmee betaalbaar maatwerk mogelijk is.

We kregen steeds vaker vragen als: ‘Het moet met minder mensen, kan dat?’; ‘Kan het dan ook nog sneller en slimmer?’; ‘En uiteraard kostenbesparend?’ Het is ook logisch. De huidige marktsituatie schreeuwt om nieuwe oplossingen. Bij Faay leveren wij al jaren zo veel mogelijk geprefabriceerde oplossingen voor onze klanten. In de huidige marktsituatie is prefab vaak zelfs nog het enige passende antwoord.

Industrialisatie van de bouw zet eindelijk volop door

De bouw industrialiseert. En dat is mooi, want daarmee besparen we op veel vlakken, zoals op de bouwplaatskosten. Wij denken graag proactief met onze klant mee. Zo kregen wij een concrete vraag over prefab-oplossingen in de ruwbouwfase. En zelfs over het halveren van de hijsbewegingen op de bouw. De achterliggende behoefte komt vaak op hetzelfde neer; met de helft van het aantal mensen twee keer zoveel bouwen in dezelfde tijd. De oplossing? Het Kingsize wandpaneel. Uniek, omdat het een afbouwproduct is dat al wordt geplaatst in de ruwbouwfase. Dit kan op zowel de ruwe betonvloer als een betonnen afwerkvloer. De wanden zijn opgebouwd uit een vlaskern aan weerskanten voorzien van een vezelversterkte plaat. De kern van vlas zorgt voor robuustheid en schroefvastheid over het gehele oppervlak.

PUBLICATIES
Bio-based bouwen met vlas

Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten.

Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.

170 Woningen slopen en opnieuw bouwen in 40 dagen

In het Haerenkwartier in Oosterwolde vernieuwt aannemer Nijhuis Bouw in opdracht van woningcorporatie Actium 170 woningen. De initiële aanvraag die Nijhuis kreeg ging over het gasloos maken en verbeteren van...

353 vooroorlogse sociale huurwoningen krijgen complete make-over

Na drie jaar van voorbereidingen en testen was het eigenlijk zover: eind 2019 keurden de bewoners van de buurt Complex 507 in Lombok-West (Utrecht) de plannen goed, waardoor in april gestart kon met de grondige renovatie van 353 sociale huurwoningen.

Kingsize-wanden maken doorlooptijd nog korter

In Almere benut ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo al in de ruwbouw de voordelen van door Faay geleverd prefab meterkasten en verdiepingshoge Kingsize wanden.