Donderdag 24 oktober 2019

Prefab vraagt om nauwe samenwerking in de bouw

Faay wandpanelen staan in de markt onder andere bekend om de snelheid waarmee een binnenwand kan worden gebouwd. Maar omdat de bouw nu eenmaal altijd sneller, slimmer én goedkoper wil, zijn er nu FAAY Kingsize wandpanelen waarmee betaalbaar maatwerk mogelijk is.

We kregen steeds vaker vragen als: ‘Het moet met minder mensen, kan dat?’; ‘Kan het dan ook nog sneller en slimmer?’; ‘En uiteraard kostenbesparend?’ Het is ook logisch. De huidige marktsituatie schreeuwt om nieuwe oplossingen. Bij Faay leveren wij al jaren zo veel mogelijk geprefabriceerde oplossingen voor onze klanten. In de huidige marktsituatie is prefab vaak zelfs nog het enige passende antwoord.

Industrialisatie van de bouw zet eindelijk volop door

De bouw industrialiseert. En dat is mooi, want daarmee besparen we op veel vlakken, zoals op de bouwplaatskosten. Wij denken graag proactief met onze klant mee. Zo kregen wij een concrete vraag over prefab-oplossingen in de ruwbouwfase. En zelfs over het halveren van de hijsbewegingen op de bouw. De achterliggende behoefte komt vaak op hetzelfde neer; met de helft van het aantal mensen twee keer zoveel bouwen in dezelfde tijd. De oplossing? Het Kingsize wandpaneel. Uniek, omdat het een afbouwproduct is dat al wordt geplaatst in de ruwbouwfase. Dit kan op zowel de ruwe betonvloer als een betonnen afwerkvloer. De wanden zijn opgebouwd uit een vlaskern aan weerskanten voorzien van een vezelversterkte plaat. De kopse kanten hebben een waterwerende bescherming, zodat ook met slecht weer kan worden doorgebouwd. De kern van vlas zorgt voor robuustheid en schroefvastheid over het gehele oppervlak.

PUBLICATIES
FAAY Kingsize wanden ‘lego-steen’ in Droogbouwwoning Harkema

Faay Kingsize wanden zijn opgebouwd uit biobased materiaal. De kamerhoge en brede panelen worden compleet incl. elektravoorzieningen afgeleverd.

‘Droogstapel-methode’ is de toekomst van de bouw

In het Friese dorp Harkema zet Bouwgroep Dijkstra Draisma twaalf sociale huurhuizen neer. Deze woningen worden geassembleerd volgens de ‘droogstapel-methode’. “Dit is ons antwoord op de grootste uitdaging voor de bouwsector in Nederland”, stelt Douwe Arjen van der Schaaf van het Friese bouwbedrijf.

SUPERSNEL BOUWEN met de kant-en-klare wanden van FAAY

Architectenpunt editie 8 - Supersnel Bouwen met Faay Tekst: Marieke Pool Beeld | FAAY Afgelopen jaar hebben we onze Kingsize panelen geïntroduceerd’, vertelt Monique de Vos-Faay. Deze binnenwanden zijn kant-en-klaar:...

Flexibel en snel bouwen

Voor de Tasmantoren in Assen waren de woningscheidende panelen van Faay dé oplossing.

Kwaliteit wint altijd

Innovatie & inspiratie Faay Vianen B.V. is een zelfstandig oer-Hollands familiebedrijf, opgericht in 1972 en nog steeds gevestigd in Vianen. Grondlegger Cees Faay ontwikkelde in de vestiging in Lopik het...