Skip to main content

Prefab over de grens

De woningmarkt verlangt creatieve oplossingen, om snel en kostenbesparend het tekort in de sociale woningbouw te lijf te gaan.

Het probleem

Hoe ga je het tekort in de sociale woningbouw te lijf? Maar nog belangrijker, hoe bouw je de woningen snel én kostenbesparend?

De oplossing

Het Duitse bedrijf Solid.Box ontwikkelde een manier om snel, efficiënt economisch en duurzaam sleutelklare woningen te ontwikkelen en aan te bieden voor sociale woningbouw.
Met een bouwtijd die 70% korter is dan reguliere bouwmethoden, hoogwaardige materialen en weinig bouwafval is de Solid.Box de oplossing voor snelle en economische woningbouw. Binnen vier weken staat er een sleutelklare en voordelige woning van ongeveer 10 x 15 m klaar.
De woning wordt vervaardigd van beton. Beton is stabiel en heeft een lange levensduur.
Faay leverde de vier badkamerunits voor de woningen in het project in de Duitse plaats Heek. Iedere unit bestaat uit een toilet, wasbak, douche en opstelplaats voor de wasmachine. De prefab units werden vervaardigd in Vianen.
De FAAY scheidingswanden VP54 en de akoestische isolatiewanden IW90 werden als kamerscheidende wand toegepast. De FAAY-wand bestaat uit een massieve kern van vlasscheven, wat zorgt voor een hoge schroefvastheid en een uitstekende geluidsisolatie.

Overige projecten

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!