Skip to main content

Prijsexplosie biedt kansen

By 15 juni 2021juni 21st, 2021Algemeen, Nieuws, Nieuws op homepage

Prijsexplosie biedt kansen

De prijzen rijzen de pan uit. Staalprijzen zijn het eerste kwartaal al met zo’n 30% gestegen. En het is niet gezegd dat het hierbij stopt. Niet alleen staal, maar ook hout, spaanplaat en isolatiemateriaal (PIR) zijn duurder geworden. Contracten worden opengebroken, leveringen lopen vertraging op.

De bouw moet door

In de bouw hoor je vaak “Dat doen we altijd zo!”. Maar wellicht is dit het moment om eens te kijken naar alternatieven.

Onbekend maakt onbemind?

Waarschijnlijk al wel eens gehoord van de verdiepingshoge Faay prefab scheidingswanden, maar toch altijd gekozen voor de voor u ‘vertrouwde’ bouwmaterialen. Misschien is dit het moment? We willen ons niet op de borst kloppen, maar we horen vaak positieve geluiden van aannemers die met Faay werken en dan vooral ook over de snelle en eenvoudige montage. Een pré voor klanten als Ikea en Jumbo. Maar ook van belang bij een renovatie van diverse huurwoningen of verbouwing van een school.

Ideaal voor zowel de bouw-als renovatiemarkt

De panelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton. De standaard VP panelen hebben een totale dikte van 54 of 70 mm, wat een standaard maat is voor zowel de bouw- als renovatiemarkt. Doordat de panelen smal zijn (400 mm) zijn ze handzaam en kunnen de panelen eenvoudig in de goederenlift verplaatst worden.

faay-wanden-handzaam

Schroefvast over het gehele oppervlak

De vlaskern zorgt voor stabiliteit, geluidwerendheid, een goede brandwerendheid en een zeer hoge schroefvastheid (100 kg per spaanplaatschroef, 120 kg per houtdraadbout, zonder pluggen).

Snelle en eenvoudige montage

FAAY wandpanelen staan in de markt onder andere bekend om de snelheid waarmee gebouwd kan worden. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in een paneel samengevat. De montage is probleemloos, dankzij de bijzondere constructie met een veer-groefverbinding (zonder achterhout!). U kunt ze snel en eenvoudig plaatsen. In een paar stappen heeft u een strakke, solide en schroefvaste wand! En door de toplaag van gips is iedere afwerking mogelijk.

wand-leiding-vlas-gips
faay-veer-groef

Faay op Maat

De panelen kunnen op lengte worden geleverd. Met een toplaag naar keuze en wcd’s in het werk gefreesd en ingebouwd.  Minder afval op de bouwplaats en logistiek efficiënter. Wij vervoeren de wanden per woning, gepakketteerd en gelabeld. Faay op Maat houdt rekening met uw wensen.

Demontabel

De panelen zijn, mits niet verlijmd, demontabel. Zo blijven de panelen verplaatsbaar om een gebouw flexibel te kunnen (blijven) (her)indelen, een gebouw wordt zo vrij indeelbaar en daarmee levensloopbestendig. Verder is elk element standaard voorzien van twee leidingschachten voor het inbouwen van elektra en/of datacommunicatieleidingen.

Faay levert zekerheid

Of het nu gaat om een transformatieproject van kantoren naar appartementen, een verbouwing van een school, een renovatieproject of nieuwbouw. Snelheid is geboden. Wat het Faay wandsysteem kenmerkt is de snelle (en dus kostenefficiënte) montage. Een korte bouwtijd, hoge kwaliteit en korte communicatielijnen.

Circulair

Faay wanden hebben een kern van biobased materiaal, genaamd vlas. Gebouwen die circulair en modulair zijn ontwikkeld en zich aan kunnen passen naar omgeving en omstandigheden zijn dé oplossing tegen klimaatverandering. Het gebruik van vlas in scheidingswanden is daar een goed voorbeeld van. Vlas is kort cyclisch hernieuwbaar en herwinbaar, haalt CO2 uit de atmosfeer en slaat dit op, is van nature temperatuur- en vochtregulerend, bevat geen schadelijke stofdeeltjes en is recyclebaar. Daarbij zorgt de vlaskern voor een goede brandwerendheid en schroefvastheid.