Skip to main content

Isoleren van een woning loont. Energie is een bepalende factor in de totale woonlasten van bewoners. Via het dak gaat er onnodig veel warmte verloren. Het toepassen van dakisolatie door het isoleren van uw zolder of plat dak is dus essentieel. Woningcorporatie Groenwest renoveert 77 woningen aan de Dr. Ariënslaan in De Meern.

Het probleem

Overlast beperken voor bewoners

Gezocht werd naar een afgewerkte isolerende prefab plafondplaat. De afwerking was belangrijk aangezien dat de bewoner aanzienlijk minder belast. Na het plaatsen van de plafondpanelen ben je gelijk klaar. Ook was het belangrijk dat het systeem in de toekomst een upgrade kan krijgen naar een hogere Rc.

De oplossing

Zolderisolatie loont

In iedere woning komt dak-, spouwmuur- en vloerisolatie. Na twee proefwoningen heeft aannemer Rutges Vernieuwt besloten de zolders af te werken met PG90 Roofing panelen van Faay, afgewerkt met vinyl. Dit thermisch isolerend voorzetelement biedt een maximale isolatie van RC 3,70. De Faay isolatieplaten worden tegen het dakbeschot bevestigd en maken de woning een stuk energiezuiniger wat weer resulteert in een lagere energierekening.

In dit project is gekozen de PG90 Roofing panelen prefab af te werken met wit vinyl wat de bewoners aanzienlijk minder belast gezien het plafond afgewerkt is bij oplevering.

Just in Time

Ook het logistieke gedeelte van dit project is zeer efficiënt georganiseerd. De materialen werden twee keer per week, Just in Time, geleverd. Scheelt enorm veel opslag op de bouwplaats en minder kans op beschadiging van de plafondpanelen.
In totaal is in dit project ruim 3000 m2 PG90 Roofing geleverd en verwerkt.

Overige projecten