Skip to main content

Renovatie Nettelhorststraat in Haagse Wijk

By 3 oktober 2017juni 10th, 2020Prefab-panelen, Project

Van energielabel G naar A. Meer comfort en beter voor het milieu.

Project Nettelhorststraat in Moerwijk te Den Haag

Moerwijk is een wijk in Den Haag met een eigen karakter. Ook de Nettelhorststraat is in dit gedeelte gelegen. Een oud gedeelte van Moerwijk waarvan de huizen echt aan renovatie toe waren. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de 223 woningen in drie bouwblokken aan de Nettelhorststraat zouden worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Door de veranderende omstandigheden op de woningmarkt en nieuwe inzichten heeft Woningbouwcorporatie Staedion echter besloten de flats te behouden en op te knappen. De woningen uit de jaren ’50 zijn vernieuwd, energiezuinig gemaakt en kregen weer een eigentijdse uitstraling. Zowel de binnenzijde als de buitenzijde is grondig aangepakt.

Klantspecifiek prefabben

Van Vonderen was de hoofdaannemer in dit project. En was op zoek naar een oplossing voor de na-isolatie van dagkanten bij kozijnen. Omdat de dagkant (aan de bovenzijde) tevens dienst zou doen als drager van de gordijnrails moest deze klantspecifiek gefabriceerd worden. Faay’s naam werd al snel genoemd. Faay heeft deze prefab dagkant – speciaal voor dit project – ter extra versteviging voorzien van een houten regel. Voor extra isolatie is de dagkant tegen een resol hardschuim isolatieplaat bevestigd. Met deze dagkant worden koudebruggen effectief voorkomen. Omdat het een klantspecifieke vraag betrof en de dagkanten dus ook speciaal voor dit project gefabriceerd zijn, konden de dagkanten ook vast op de juiste afmeting gemaakt worden. Daarnaast zijn ze per woning verpakt en in fases afgeleverd.

Energiezuinige woningen

Ook tijdens de renovatie in de Nettelstraat is optimaal isoleren de norm: de woningen zijn allen voorzien van dubbelglas en geïsoleerd. De keukens en badkamers zijn in een eigentijds jasje gestoken. En ook zijn er energiezuinige installaties geplaatst; HR-ketel in combinatie met de aanleg van een mechanische ventilatie, dit voor een hoger energielabel en om een gezond binnenmilieu te verzekeren. De nieuw geplaatste portiekentrees en balkonhekken geven het complex een chiquere uitstraling.

Comfortabel wonen voor de nieuwe bewoners

Tijdens de verbouwing is veel aandacht voor het energieverbruik, de isolatie van de gebouwschil wordt steeds belangrijker. Het belang van beter isoleren neemt steeds verder toe. Uiteraard voor het milieu, maar ook voor de bewoners is een. Tochtige huizen staan bij niemand op het lijstje. Behaaglijk en comfortabel wonen staat bij bewoners bovenaan het lijstje. Een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Alle woningen hebben nu het groene energielabel A. Voorheen was dat het rode energielabel G. Al met al een zeer duurzame renovatie.
Aannemer Van Vonderen uit Bergeijk voerde de werkzaamheden in dit project met veel vakmanschap uit.

Overige projecten