Skip to main content

Samenwerken zit in ons bloed

By 18 januari 2019januari 30th, 2020Algemeen, Nieuws

De BouwBeurs komt steeds dichterbij. Dit jaar met het thema ‘Tijd om de krachten te bundelen’. Een thema in ons straatje. Want samen met onze co-makers bundelen wij onze krachten en realiseren zo een optimaler bouwproces. Samenwerken zit in ons bloed, niet alleen in ons bedrijf maar met iedereen die zich aan Faay verbindt.

Wij zien samenwerken niet als zwakte. Bundeling van krachten is hard nodig en levert juist veel voordeel op. Niet alleen voor onze partners en onszelf, maar ook voor de klant. Onze nieuwe Kingsize wand is zo’n voorbeeld van een samenwerking. Een innovatief idee wat is doorontwikkeld en wat uiteindelijk leidde tot een nieuwe kamerhoge en kamerbrede ‘XL wand’ die we afgelopen jaar hebben gelanceerd.

Waar we naar toe moeten is dat we meer moeten samenwerken
en elkaar moeten stimuleren.

Het paneel is mede tot ontstaan uit de samenwerking van de ICB ontwikkelgroep. Een concept waarin het draait om beheersing van het bouwproces. Kwaliteit verhogen en tijd besparen door procesinnoverend te werken. Om dit te bereiken is intensieve samenwerking in een vast team van ketenpartners nodig. Samen met ICB-Partners Hegeman, Löwik, VBI en Eaton streven we naar een One-Piece-Flow bouwmethode.

trap-inhijsen-faay-kingsize

Kamerhoog en kamerbreed

Een gevolg van te weinig handjes op de bouw is dat opdrachtgevers steeds vaker vragen om grotere wandbreedtes, om zo de handjes, implementatie van diverse disciplines afstemmingen, logistiek en risico’s op de bouwplaats te minimaliseren – een structurele ontwikkeling in de bouw die Faay actief ondersteunt. Zo heeft ook de Kingsize wand langzaam vorm gekregen. De casco prefab XL-panelen hebben, net als het ‘gewone’ Faay paneel,  een kern van vlasscheven met aan weerszijden een vezelversterkte toplaag. Met de Kingsize-wand richt Faay zich meer op de conceptuele projecten en cascobouw. De kant-en-klare panelen zijn met name geschikt voor verticaal bouwen (one-piece-flow). De wanden kunnen verdiepingshoog (3 m1) en kamerbreed (tot 4,5 m1) worden geleverd. “Sleuven voor buizen, leidingen en elektradozen, verjongingen, het zit er allemaal in, daar waar de klant het wil.

Slimmer en betaalbaar bouwen

Met deze panelen wordt bouwen sneller en gemakkelijker. De oplossing voor de personeelstekorten op de bouwplaats. ‘Voor deze manier van bouwen geldt: goede voorbereiding is het halve werk. De volgorde van bouwen is belangrijker dan ooit. Wanneer we alles in een vroeg stadium afstemmen en gebruik maken van BIM, realiseren we een soepel en snel bouwproces.’

Overige projecten