Systeemwand 130 minuten brandwerend

By 8 februari 2016mei 24th, 2017Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Renda

Wekelijks worden artikelen online gepubliceerd en in print verschijnt Renda-magazine.

Uit een brandtest is gebleken dat de Faay IW200/70 woningscheidende systeemwand 130 minuten brandwerend is. Dat is goed nieuws voor opdrachtgevers, gebouweigenaren en bouwers die anticiperen op brandgevaar. De testen zijn uitgevoerd bij Efectis Nederland BV.

De geteste constructie bestond uit twee Faay VP70 wanden van elk 70 mm dik, waarvan de 60 mm dikke spouw was gevuld met 40 mm steenwol. Het binnenspouwblad, aan de ovenzijde, bezweek pas na 85 minuten. De volgende drie kwartier heeft het buitenste spouwblad het vuur tegengehouden. Er was toen echter al bijna anderhalf uur verstreken, met als gevolg een flinke hitteopbouw in de oven. Daardoor kreeg het buitenste spouwblad direct 1100 °C te verduren. Dit is extreem hoog, namelijk 400 °C meer dan de aanvangstemperatuur. De oppervlaktetemperatuur aan de buitenzijde van het buitenste spouwblad was na die eerste 85 minuten 20°C.

Combineren met plafondsysteem

Door het testresultaat valt de IW200 woningscheidende wand in de classificatie E120, EW120, EI120 geldig tot een hoogte van 4,5 m. De IW200 is een goede aanvulling op het 2resist® plafondsysteem, omdat deze een brandwerendheid heeft van 120 minuten met een reserve van 10%. Faay Vianen kan zo een zo goed als complete doosconstructie leveren met een gegarandeerde brandwerendheid van 120 minuten.

De leverancier laat op het moment al haar wandsystemen testen aan de hand van de EN 1364-1.

PUBLICATIES
Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.

170 Woningen slopen en opnieuw bouwen in 40 dagen

In het Haerenkwartier in Oosterwolde vernieuwt aannemer Nijhuis Bouw in opdracht van woningcorporatie Actium 170 woningen. De initiële aanvraag die Nijhuis kreeg ging over het gasloos maken en verbeteren van...

We have been offered the gorgeous Ladymatic series from Rr, a group that not simply capabilities beautiful wrist replica watches watches but additionally comes with an amazing method of could wrist watches. With many smooth exciting watches along with other considerably simple and superior inside their minimalism, this specific series by no means ceases to astonish us.