Skip to main content

Het probleem

Een kantoor transformeren naar energieneutrale huurappartementen zonder onrendabele top. Betaalbare woningen realiseren voor starters én kantoorleegstand bestrijden.
Transformeren, een maatschappelijk zeer relevante en technisch interessante markt. Bouwen in de geest van LEGOlisering; prefab, plug-and-play.

De oplossing

Vanaf de start van het project, bij de ontwerpfase, tot aan het einde, de oplevering, hebben de bouwpartners, architect, aannemer, installateur, adviesbureau, en leverancier FAAY samen met de toekomstige bewoners als gelijkwaardige partners samengewerkt.
Om dit alles te realiseren werd er gestart vanuit randvoorwaarden, minimale eisen en wensen. Gebruikers en toeleverancier konden meedenken over het (verwachte) eindresultaat.

Prefabricage

Faay Prefab Products B.V. draagt met de prefab producten ook bij aan de snelheid van de kantoortransformatie aan de Einsteinbaan. “Prefabricage levert veel op, vooral in termen van tijdswinst. Je begint al heel vroeg in het proces met engineering. Dat levert naast tijdswinst ook kostenbesparing op, omdat er geen faalkosten zijn. ”aldus Mark Faay, directeur bij Faay Vianen.

Voor het transformatieproject hebben wij onder meer vijftig prefab badkamers en toiletten geleverd. Die werden volledig in de productiehal geassembleerd en daar vond ook de oplevering van de units plaats. “Alle units stonden naast elkaar en werden in een rij opgebouwd. Het repeterende effect zonder dat er een afstand overbrugd hoeft te worden, maakt de werkzaamheden zeer efficiënt en natuurlijk kostenbesparend”, legt Mark uit.

Faay Wanden en Plafonds - Ecologische duurzame oplossing transformatie

Prefabricage levert veel op, vooral in termen van tijdswinst.

Neem hier een kijkje in een getransformeerde woning (bron: NOS)

Overige projecten