Skip to main content

Bijzonder bouwproces

Bijzonder is dat het project is gerealiseerd via een industrieel bouwproces. Voor onderdelen van de woning, zoals wanden, badkamer, douche, toilet, trap en bergruimte, zijn prefab elementen ontwikkeld.

Woningzoekenden zijn vroeg betrokken bij de uitvoering. Vanaf het begin hebben woningzoekenden meegepraat over de woningen. Doordat zij aan tafel zaten met de aannemer zijn er woningen gebouwd die voldoen aan hun verwachtingen. De huurder koos zelf, binnen enkele voorgestelde mogelijkheden, welk element hoe en waar in de woning geplaatst werd. Alsof je een woning bouwt met legoblokjes.

Faay Prefab Products B.V. produceert de prefab units seriematig in eigen fabriek in Vianen, precies volgens de specificaties van de klant.  De wanden van de badkamers zijn bijvoorbeeld voorzien van een HPL ‘tegel-look’. Verder konden de nieuwe bewoners kiezen uit diverse keukenbladen, en ook was men vrij in het kiezen van bijpassende keukenkastjes en handgrepen. Diverse mogelijkheden passeerden de revue. Kant-en-klaar maatwerk dus! En niet van traditionele bouw te onderscheiden.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is bij de transformatie van Brinkwal een belangrijk aspect. De transformatie van het kantoorpand zelf is al duurzaam te noemen. Zoveel mogelijk materialen van het bestaande pand zijn hergebruikt in de nieuwe situatie. Ook zijn er zijn diverse energiebesparende maatregelen getroffen, die resulteren in 25 energiezuinige woningen met energielabel A+.

Aannemer Vorm liet een film maken van de transformatie van de Brinkwal. Deze film duurt 4 minuten.

Aan de Brinkwal 7 in de wijk Merwestein stond een leegstaand kantoorpand. Jutphaas Wonen heeft in het gebouw 25 grondgebonden 2-kamer loftwoningen met een tuin voor jongeren gerealiseerd. Aannemer Vorm uit Papendrecht heeft het project uitgevoerd.

Overige projecten

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!