Skip to main content

Van school naar studentenwoningen

Faay Wanden en Plafonds - Woonwaard Alkmaar - VP54 - IW200 - VP70

Het probleem

Woonwaard Alkmaar had een statig, enigszins verouderd schoolgebouw aangekocht aan de Bergerweg. Dit moest worden getransformeerd in studentenhuisvesting: veertien zelfstandige studio’s met eigen keuken en sanitair, plus negenentwintig studentenkamers met eigen sanitair en een gezamenlijke keuken en huiskamer. Een hele klus, die in slechts tien weken klaar moest zijn! Daar kwam nog bij dat het pand aan één zijde grenst aan een NS-rangeerterrein, waardoor extra geluidsisolatie vereist was.

De oplossing

Om alle wensen snel en goed te realiseren is gekozen voor ketensamenwerking: projectongebonden samenwerking tussen meerdere partijen. Ketenintegratie zorgt voor betere kwaliteit, lagere kosten (rendementsverbetering) en snellere oplevering.
Om de treingeluiden te weren zijn 40 cm brede VP54-panelen gebruikt, in combinatie met 40 mm steenwol. Dit verbeterde de geluidsisolatie van de buitenwand met 25 dB. Voor de woningscheidende wanden is gekozen voor de IW200/VP70, in combinatie met 40 mm steenwol. Deze wand is geschikt voor hoge ruimten (> 300 cm) en is zeer hoog brandwerend (minimaal 120 minuten). Aannemer Kesselaar en Zoon B.V. en onderaannemer Plaza Sassenheim waren onder de indruk van de montagesnelheid die Faay-wanden bieden. Mede daardoor was de korte doorloopperiode mogelijk.

Overige projecten

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!