Skip to main content

Verduurzaming 125 woning Kruiskamp Amersfoort

By 28 november 2022november 13th, 2023Project

Woningcorporatie de Alliantie is in 2020 begonnen met de verduurzaming van 125 woningen in de Amersfoortse wijk Kruiskamp. Woningen met een energielabel E, F of G worden in één keer aangepakt en gebracht naar ten minste energielabel A of A+. Dat betekent dat ze een ‘warme jas’ krijgen, energiezuinig ventileren en energie opwekken met zonnepanelen. Het isoleren van de gevels is een van de verduurzamende werkzaamheden. Eind dit jaar zullen de laatste woningen worden opgeleverd.

Kruiskamp-voorzetwand-faay

Isoleren met ultradunne voorzetwanden 

De 100 jaar oude woningen in de wijk Kruiskamp in Amersfoort zijn verduurzaamd. Zonder spouw en monumentaal. Van energielabel E, F of G naar A of A+. Een belangrijk en ingrijpend onderdeel van de verduurzaming was het plaatsen van isolerende voorzetwanden. Na-isolatie aan de binnenzijde van de woning was vanwege het monumentale karakter dan ook de enige optie. In de relatief kleine woningen moest daarbij het ruimtebeslag minimaal blijven. Rutges Vernieuwt loste dat op met nieuwe, ultradunne voorzetwanden W’all-in-One® PG50-system.  Het W’all-in-One voorzetwandsysteem heeft een dikte van slechts 50 mm. 4 centimeter isolatie, 9,5 mm gipsplaat en 0,2 centimeter stukwerk.
Met minerale wol zouden deze wanden voor dezelfde prestatie ongeveer twee keer zo dik worden. Deze PG50 na-isolerende voorzetwand biedt de woningen een enorme en blijvende verbetering qua thermische isolatie en dat bij een minimale dikte. Bewoners gaan dat in hun energieverbruik en in hun leefcomfort overduidelijk merken.

Op maat gemaakte dagkanten

Als bedrijf zijn we veel bezig met duurzaamheid. Toen we bij aanvang van het project zagen dat onze 35 cm brede dagkanten voor deze woningen te breed waren en steeds op maat werden ‘verzaagd’, met enorm veel afval tot gevolg hebben wij aangeboden de dagkanten op de benodigde maat van 17 cm aan te leveren. Dat scheelt niet alleen afval, maar ook materialen en daarmee kosten.

Samenwerkende partijen:

Opdrachtgever: woningcorporatie De Alliantie
Gerealiseerd door: Rutges Vernieuwt
Montagebedrijf: HB Onderhoud en Beheer
Leverancier wanden: Faay Vianen B.V.

kruiskamp-faay-scheidingswand

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!