Skip to main content

Vlas en Hennep excursie

By 4 juni 2015mei 24th, 2017Nieuws

[image_with_animation image_url=”19303″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]

Woensdag 10 juni vindt een excursie voor leden en partners van Vlas en Hennep NL plaats. Wij zijn vereerd dat er op deze dag in hun programma ook een bezoek aan Faay Vianen staat ingepast.

Al sinds onze oprichting vormen vlasscheven de kern van onze FAAY-wanden die wij produceren en verkopen. Faay Vianen produceert en verkoopt scheidingswanden van vlas, een onuitputtelijke grondstof die niet schaars kan worden en milieuvriendelijk is.

De vlasplant wordt grotendeels benut en bij de productie is er weinig milieubelasting. Vlas is milieuvriendelijk en eindeloos hernieuwbaar. Wij gebruiken de stengeldeeltjes en wortels van de vlasplant. Reststukken worden verpulverd en hergebruikt. Zo voorkomen wij verspilling. De overige plantendelen worden verwerkt door producenten van textiel, papier en lijnolie, dus elke vlasplant wordt voor de volle honderd procent benut.

Wij hopen er een inspirerende middag van te maken en een stukje van ons enthousiasme over vlas en het werken met vlas te mogen overdragen.