FAAY wanden: onbeperkte mogelijkheden in afwerking!

FAAY wanden zijn niet alleen uniek vanwege hun onovertroffen montagesnelheid, superieure kwaliteit en het kunnen voldoen aan elke relevante Bouwbesluit eis. Ook qua afwerking zijn onze massieve wandsystemen voor de droge binnenafbouw niet te evenaren. U kunt namelijk kiezen voor het zelf afwerken van de wanden, of voor het op de bouw laten komen met een afwerking die in onze eigen fabriek is aangebracht. Ideaal voor bijvoorbeeld zorginstellingen en scholen.

Zelf afwerken

Dankzij het gladde, effen wandoppervlak is het zelf afwerken van een FAAY-wand een fluitje van een cent. De meest strakke en gladde afwerking verkrijgt u als u de wandpanelen verlijmt met FAAYFIX. Vervolgens smeert u de naden af met een voegenvuller. Vanaf dat moment is alles mogelijk: tegelen, sausen, stucwerk, sierpleister en natuurlijk behang.

Faay Wanden en Plafonds - FaayFix

Afwerking af fabriek

FAAY panelen kunnen fabrieksmatig van vier verschillende afwerkingen worden voorzien, elk met hun eigen range aan kleuren en dessins.

Faay Wanden en Plafonds - Vinyl Suwide

Vinyl Suwide®

Suwide bestaat uit een deklaag van vinyl op een geweven textieldrager en is verkrijgbaar in vele kleuren en dessins/structuren.

Voordelen: lichtecht, krasvast, stoot- en slijtvast, afwasbaar, schimmel- en wasmiddelbestendig

Toepassingen: zorg, onderwijs, kinderopvang, kantoren, hotels, supermarkten, laboratoria.

Brandwerend volgens internationale norm (NEN 6065-6066), ook bacteriewerend mogelijk.

Faay Wanden en Plafonds - Vinyl Durafort

Vinyl Durafort®

Durafort bestaat uit een vinyl deklaag op een papieren drager. Ook Durafort kent een ruime keuze aan kleuren en dessins/structuren.

Voordelen: lichtecht, krasvast, stoot- en slijtvast, duurzaam in grondstoffen en materialen, productie en gebruik.

Toepassingen: zorg, onderwijs, kinderopvang, droge ruimten in retail, utiliteits- en woningbouw.

Brandwerend volgens internationale norm (NEN 6065-6066).

Faay Wanden en Plafonds - Folie

Folie

De FAAY scheidingswanden SP54 en SP70 kunnen kant-en-klaar worden geleverd met een kunststoffolie, enkel- of dubbelzijdig. Standaardkleur is wit, maar ook gekleurde folies, bijvoorbeeld in de tinten van een bedrijfshuisstijl, zijn geen enkel probleem. De stootvaste en gladde folie beschermt de wanden en maakt optimale hygiëne mogelijk. Foliewanden worden dan ook veel gebruikt in showrooms, scholen, retailruimten, magazijnen en unitbouw. De folielagen dragen bovendien bij aan de brandwerendheid van de wand.

Faay Wanden en Plafonds - Melamine

Melamine

Melamine is een zeer stootvaste afwerklaag die Faay op aanvraag op de wandpanelen kan aanbrengen. Zo wordt de natuurlijke stootvastheid van de panelen nog hoger. Bovendien is melamine glad en dus eenvoudig schoon te houden; wanden behouden jarenlang hun frisse uiterlijk. Verkrijgbaar in een ruime keuze in kleuren en decors (uni, hout, fantasie).

Voordelen: lichtecht, hard, kras- en stootvast, brandwerend, hygiënisch.

Toepassingen: scholen, kinderopvang, zorginstellingen, droge en natte ruimten in retail, utiliteitsbouw en woningen, hygiënische ruimten.