Skip to main content

Wanden belangrijk aandachtspunt bij transformatie kantoorpand

By 1 oktober 2018oktober 17th, 2018Algemeen, Project

Een voormalig kantoorpand wordt, na vele jaren leegstand, getransformeerd tot een appartementencomplex met 74 startersappartementen. De locatie van het gebouw is ideaal gelegen in de wijk Oranjewijk & Tulpenburg, aan de rand van het centrum van Leeuwarden. De transformatie is momenteel in volle gang en de verwachting is dat eind 2018 alle 74 appartementen worden opgeleverd.

Veiligheid en comfort

De hoogte van de kantoren boden voldoende ruimte om een verlaagd plafond in te bouwen waardoor leidingen en andere installatieonderdelen weggewerkt konden worden. De minimale verdiepingshoogte van 2,60 kwam zo niet in het geding.
De keuze viel al snel op het GP22 VO plafond van FAAY. Dit plafond bestaat uit een dubbele gipsplaat met daartussen 2,5 mm spaanplaat. De GP22 VO biedt een vrije overspanning tot 4,5 m. Met een brandwerendheid van 2 x 30 minuten en een thermische isolatie van Rc 1,96 combineert dit plafond veiligheid met comfort.

Dubbelschalig

De grote kantoortuinen werden opgedeeld in appartementen met een gemiddelde oppervlakte van ca. 24 m2. Voor het scheiden van deze appartementen is uiteindelijk gekozen voor de IW148 wand van Faay. Deze woningscheidende wand is een samengestelde wand van twee VP54 panelen welke beschikken over een kern van vlasscheven gesandwiched met een gipskartonplaat met daartussen een spouw van 40 mm. De ankerloze spouw wordt gevuld met minerale wol en garandeert een optimale geluidsisolatie. Deze solide samengestelde woningscheidende wand biedt uitstekende isolatie (56 dB) en zeer hoge brandwering: 90 minuten.

 

speciale-aansluiting-faay (Medium)

Getest op brand en geluid

Bij het aansluiten van het plafond op de binnenwanden was het de vraag of de gewenste geluidsisolatie haalbaar was met de aanwezige geluidsisolatie van het plafond.
De opdrachtgever koos ervoor om in dit project de wanden niet door te laten lopen tot bouwkundig, maar tot een hoogte van 2,60 m. De wanden zijn afgeschoord naar de bovenliggende constructie.
Het plafond is vervolgens gemonteerd tussen de wanden. Doordat het bij dit project geen standaard aansluitingen betrof heeft Faay de wanden opnieuw laten beoordelen betreft geluid en brandwerendheid.

Informatie delen is cruciaal bij een efficiënte bouwlogistiek.

Logistiek

Het logistieke gedeelte werd centraal geregeld door Stiho Groningen in goede samenwerking met Faay. De realisatie van het gehele project kwam voor rekening van  Totaal Groep Groningen. Door een goede communicatie verliep het gehele project nauwkeurig. Voor dit project was het mogelijk de wanden te leveren in de standaard maat van 260 cm. Dit betekende geen zaagwerk op de bouw en dus op de bouwplaats zelf een enorme reducering van de arbeidstijd. Ook het afval op de bouwplaats is hierdoor aanzienlijk verminderd. In verband met de beperkte breedte van de doorgangen van het pand en ter verbetering van de interne logistiek zijn alle panelen aangeleverd op pakketten van maximaal 80 cm breed met een tijd- en kostenefficiënt project tot gevolg.

Momenteel is ook in Assen gestart met een soortgelijk transformatieproject. Ook hier wordt gebruikt gemaakt van de speciale aansluitingen van wanden met plafond.

Klik hier voor meer info over Faay Vianen en transformatie!

Overige projecten

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!