FAAY woningscheidende wanden voor droogbouw:

de oplossing voor snelle wanden die aan elke bouweis voldoen!

0
minuten brandwerend
Faay Wanden en Plafonds - woningscheidende wanden kantoor IW148

De woningscheidende wanden van Faay bieden hoogwaardige geluidsisolatie én hoge brandwerendheid. Met deze wanden deelt u een gebouwvolume razendsnel in op een manier die altijd voldoet aan de strengste wettelijke normen op het gebied van woningscheiding (denk aan brand- en geluidsvoorschriften). En dit allemaal zónder verzwaarde fundering!

Een veel gebruikt type is de FAAY IW148. Dit is een ruimtebesparende woningscheidingswand dankzij de geringe dikte (148 mm). Deze solide wand biedt uitstekende akoestische isolatie (56 dB) en zeer hoge brandwering: minimaal 90 minuten. De IW148 is een tweeschalig systeem. U stelt de wand zelf op de bouwplaats samen uit twee elementen VP54 met daartussen een spouw van 40 mm. De ankerloze spouw – zelf te vullen met minerale wol – voorkomt contactgeluiden en garandeert luchtgeluidsisolatie.

De IW148 is bij uitstek geschikt voor het ruimtebesparend scheiden van woningen, bij renovatie of woningsplitsing. De wand wordt ook veel gebruikt op plaatsen waar discretie vereist is, zoals hotelkamers, kantoren, laboratoria en ziekenhuizen. Verder is de IW148 geliefd voor bijvoorbeeld geluidsstudio’s.

Belangrijke kenmerken:

  • Brandwerendheid 90 min. E190, EW90, EI90
  • Geluidsisolatie 56 dB (Rw)55 dB (DnTak)
  • Thermische isolatie 0,47 W/m2K (U)

Voordelen:

  • Duurzame grondstoffen en materialen, duurzame productie, duurzaam gebruik.
  • Hoge spijker- en schroefvastheid over het héle oppervlak: 100 kg per spaanplaatschroef, 120 kg per houtdraadbout, zonder pluggen.
  • Twee ingebouwde verticale leidingschachten per wandelement.
  • Droogbouw: minimale bouwoverlast, direct af te werken.
  • Bijpassende kozijnen zijn bij Faay Vianen verkrijgbaar.

Zelfs tot 130 minuten brandwerend!

Er zijn ook FAAY woningscheidende wanden die nóg hogere brand- en geluidwerendheids prestaties leveren. Zoals de IW200/70, totale dikte 200 mm, opgebouwd uit FAAY wandpanelen van 70 mm dik. Dit type wand is getest op een brandwerendheid van 120 minuten, waarbij de uitkomst van de test indrukwekkend was: dit wandtype bleek na 130 minuten nog niet te zijn bezweken!