FAAY brandwerende scheidingswanden & brandwerende systeemplafonds:

Gegarandeerd een optimale brandwerendheid!

Elke opdrachtgever, architect en bouwer ziet het belang van brandveilig bouwen. Voor het minimaliseren van brandgevaar in het algemeen en branduitbreiding in het bijzonder, heeft Faay Vianen diverse brandwerende producten die branduitbreiding (zeer) sterk kunnen vertragen:

  • plafonds 60 minuten brandwerend (ook 120 minuten brandwerend mogelijk)
  • wandsystemen tot ≥ 130 minuten brandwerend
0
minuten brandwerend
Faay Wanden en Plafonds - 2resist 60 ceiling system - systeemplafond

FAAY 2resist® 60 ceiling system
brandwerend systeemplafond

Optimale bescherming tegen branduitbreiding: met minimaal 60 minuten is dit demontabele systeemplafond extreem brandwerend. De panelen blijven hiermee uitneembaar, zodat installaties op elk moment bereikbaar blijven. Het Faay 2resist® 60 ceiling system is getest bij Efectis, waarbij de beoogde brandwerendheid van 60 minuten ruimschoots werd overtroffen.

Faay Vianen levert ook het FAAY 2resist® 120 ceiling system, een ruim 2 uur (!) brandveilig/brandvertragend plafond, bijzonder geschikt voor gebouwen waar niet-zelfredzame mensen aanwezig zijn (zoals in de zorgsector, het gevangeniswezen en de overnight-stay-sector).

Faay Wanden en Plafonds - Brandwerende scheidingswand - Badhu

FAAY IW148
brandwerende scheidingswand

Woningscheidingswand (148 mm) met een zeer hoge brandwerendheid (≥ 120 minuten) en een uitstekende geluidswering (56 dB). Deze brandwerende scheidingswand is er ook als IW200: ≥ 130 minuten brandwerend, getest bij Efectis!

Beide brandwerende scheidingswanden worden in het werk opgebouwd als spouwconstructie met een vulling van steenwolisolatie.

Meer over Faay Vianen en brandwerendheid?

Bekijk het webinar en andere topics.